UFO-HÍREK 2012. OKTÓBER

 

KÉT GÖMB BIATORBÁGY IRÁNYÁBAN

 
2012. október 26. 

 

2012. október 17-én S. András etyeki lakos az UFO-forródróton keresztül az alábbi bejelentést tette:

 

18.30 és 18.35 között hazafelé tartott a családjával. Amikor befordult autójával az egyik utcába, különös dolgot vett észre az égen. Biatorbágy irányában egy telihold nagyságú, fényes fehér gömb lebegett az égen, amely hamarosan kettévált.

 

 

Illusztráció

 

Ekkor már narancsos-vöröses fénye volt mind a két szerkezetnek. Az egyik objektum továbbra is egyhelyben lebegett, a másik viszont lassan elindult a Budapest (a Hármas-határhegy) irányába, miközben fénye hol kialudt, hol felgyulladt. Nem sokkal később mindkét gömbnek szinte egyszerre kialudtak a fényei, és többet nem látszódtak. Az észlelő mobiljával filmezte a jelenséget, de amikor visszanézte volna kiderült, hogy nem sikerült rögzíteni a látottakat.

 

Kiegészítés:

 

A Budaörsi Rendőrkapitányságra szokatlan bejelentések érkeztek 2012. október 17-én 21:00 óra körüli időben. Helyik lakosok, Zsámbék területén érdekes hanghatásokra, és fényekre lettek figyelmesek. Az egyik bejelentő megszállókra gyanakodott, a másik, pedig földön kívülieket vélt felfedezni az égen.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrei a helyszínre érkezést követően felvették a kapcsolatot a Magyar Honvédséggel. Kiderült, hogy a régi laktanya magasságában katonai helikopteres gyakorlat zajlott.

 

Forrás: http://hot24.hu/nem-ufo-k-voltak

 

Természetesen a kételkedés jogát fenntartjuk :) 

 

UFO BUDAPEST FELETT

 
2012. október 26. 

 

Az UFO-forródróton keresztül érkezett ez a bejelentés:

 

2012. október 20-án reggel 7 óra 5 perckor Budapest (Dél-Pest) felett egy fényes, gömb alakú szerkezetet láttak, amely pulzált, majd a város felett elterülő színes felhősáv között furcsa mozgással, nagy sebességgel emelkedve eltűnt.

 

Illusztráció

 

Köszönöm a bejelentést!

 

 

ÚJABB CIKK - NEM KELL FÉLNÜNK AZ UFO-KTÓL

 
2012. október 26. 

 

Nem kell tőlük félni, ők féltik tőlünk ezt a bolygót, hogy tönkretesszük- mondta a Kaposvár Híradónak az ufókról Knoll Gyula repülőezredes.

 

 

Knoll Gyula a taszári légibázis vadászpilótájaként 1959-ben elsőként lépte át a hangsebességet egy MIG19PM repülővel, majd később egy MIG21-es géppel a hangsebesség kétszeresét is meghaladta. Az egykori vadászpilóta repülési élményeit könyv formájában is rögzítette, közülük mutatják be szombaton a legújabbat: UFO Az elhallgatott valóság címmel.

 

Bővebben:

Knoll Gyula: Nem kell félnünk az ufóktól!

 

HATALMAS SAJTÓÉRDEKLŐDÉS KÍSÉRTE A KAPOSVÁRI UFO-KONFERENCIÁT

 
2012. október 25. 

 

Az ATV riportja:

 

 

Klikk a képre!

 

Az Echo TV riportja:

 

 

Klikk a képre!

 

 

A Somogy Televízió cikke:

 

Forrás: http://www.somogytv.hu/cikkek/87722

 

A Kapospont cikke:

 

Forrás: http://kapos.hu/hirek/kultura/2012-10-20/ufo_konferenciat_tartottak_szombaton_kaposvaron_-_videoval.html

 

Az ATV cikke:

 

Évente 50-60 magyar észlelés. Katonák az UFO-król 

 

A Somogy Online cikke:

 

Már célba vették, de az UFO Ausztria felé elhagyta a légteret  

 

 

ÖSSZEFOGLALÓ A KAPOSVÁRI KONFERENCIÁRÓL

 
2012. október 24. 

 

Október 20-án szombaton rendhagyó UFO-konferenciára került sor Kaposváron, az Együd Árpád Művelődési Központban.

 

 

Talán nem túlzás a "rendhagyó" kifejezés, ugyanis még soha nem volt jelen annyi komoly katonai szaktekintély egy UFO-jelenséggel foglalkozó rendezvényen (elég ha csak Knoll Gyula repülőezredes és Kositczky Attila repülőtábornok nevét említjük), mint most.

 

 

A délelőtt folyamán a szervezők szakmai konzultációra hívták mindazokat, akik még tenni akarnak a magyar UFO-kutatásért. A "gyermekkornak" ugyanis vége!  Nem titok: gyökeres átalakulás várható a hazai UFO-kutatásban! Az előadóterem szinte megtelt az ország különböző részeiből érkezett kutatókkal, érdeklődőkkel, és számos kérdés, javaslat került megbeszélésre, megvitatásra.

 

 

Érezhető volt (megjegyzem: már a tatabányai konferencia után is), hogy valami "nagy dolog" van készülőben...

A konferenciát Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg. Beszédében méltatta Knoll Gyula repülőezredes munkásságát, és példaként állította mindannyiunk elé.

 

 

A megnyitó után a rendezvény legjobban várt előadója, Knoll Gyula lépett a pulpitusra, és most megjelent könyvének (UFO - Az elhallgatott valóság) legizgalmasabb részleteit osztotta meg a hallgatósággal, kitérve saját UFO-élményeire is.

 

 

Rövid szünet után Kriston Endre előadása következett, amelyben a titkos magyar UFO-akták létezéséről beszélt, és bemutatott néhány kiszivárgott filmfelvételt is a roswelli UFO-katasztrófa idegen lényeiről.

 

 

A következő előadó Szűcs Róbert, a Hihetetlen magazin főszerkesztője volt, aki érdekes áttekintést nyújtott a jelenlévőknek arról, hogy viszonyult az írott -és az elektronikus média az UFO-kutatáshoz az elmúlt években, évtizedekben.

 

 

A rendezvény egyik díszvendége Kositzky Attila nyugalmazott repülőtábornok volt. Ő volt az, aki az emlékezetes 1989-es pápai UFO-incidensnél a levegőbe emelkedett, hogy azonosítsa azt a titokzatos repülő objektumot, amely engedély nélkül a légtérben tartózkodott, és amelyet sokan UFO-nak néztek.

 

 

Látványos prezentációval egybekötött előadásában -23 év távlatából- megpróbált magyarázattal szolgálni a látottakra.

 

 

Számunkra óriási megtiszteltetés volt, hogy időt és energiát nem sajnálva előadásával megtisztelte a konferenciát, és együttműködéséről biztosított minket.

 

 

A nap utolsó előadása a nevemhez fűződik. Jómagam rövid áttekintést nyújtottam a Naprendszer bolygóin tapasztalt furcsaságokról, és a velünk élő idegen életformákról (rod, plazmatikus életformák, skyfish).

 

 

A rendezvényt egy kötetlen beszélgetés zárta, amelyből kiderült, hogy egy szakmailag rendkívül hasznos rendezvény helyszíne volt a kaposvári Együd Árpád Művelődési Központ. Folytatás nemsokára... :) 

 

 

EGY KÖNYV MARGÓJÁRA...

 
2012. október 11. 

 

Kriston Endre (szerkesztő-újságíró, UFO-szakértő) Barátom gondolatait szeretném szeretettel tolmácsolni az ufohirek.hu minden olvasója számára:

 

"Nagy dolgok vannak készülőben...?"

 

"Évek óta nem jelent meg hazánkban magyar szerzőtől olyan - UFO-kkal kapcsolatos - könyv, amely titkosított hazai eseteket is felsorakoztatott.

Két évnyi kéziratgondozás, kiadó keresés és szerkesztést követően a mai napon nyomdába adtam Knoll Gyula repülőezredesnek a Hihetetlen magazinban már beharangozott könyvét, amely UFO Az eltitkolt valóság címmel a Sprinter Plusz Kft jóvoltából 2012. október 20-án Kaposváron jelenik majd meg.

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a könyv előszavát én írhattam.

Még nagyobb megtiszteltetés volt, hogy a kötet szerkesztését, nyomdai előkészítését és még borítójának megtervezését is rám bízták, míg barátom és munkatársam, a RYUFOR Alapítvány kurátora Bolyki Tamás olvasószerkesztőként gondozta a szöveget. A kötetet Dr. Moys Péter lektorálta.

 

 

Az 1990 Ft-os áron kereskedelmi forgalomba kerülő 240 oldalas könyv megjelenése alkalmából a RYUFOR Alapítvány támogatásával a Magyar UFO Kutatási Központ, valamint a Hihetetlen magazin és az ufohírek.hu közreműködésével könyvbemutatóval egybekötött

UFO Kongresszus (UFOCON 2012) és előadássorozat lebonyolítására kerül sor 2012. október 20-án Kaposváron az Együd Árpád Kulturális Központban ( Kaposvár, Csokonai u. 1.)

A helyi támogatók közül a Somogyi Korona Szálloda és Étterem Zrt-t, valamint a Kaposvári Cukor Manufaktúra Kft-t emelhetném ki, de a rendezvény széleskörű helyi és országos média támogatást is élvez.

Nem véletlen, hogy rendezvényünket Brazíliától, Ausztráliáig máris komoly nemzetközi érdeklődés és figyelem övezi.

Soha, egyetlen hazai UFO-s rendezvényen nem vett még részt annyi katonai és polgári pilóta, űrhajós, repülő tábornok, repülőezredes, vezető politikus, mint most!

Soha nem ültek még egy asztalhoz UFO-kutatók, újságírók, politikusok, polgári és katonai pilóták, űrhajósok és tábornokok...

 

Hogy csak néhány nevet említsek: 

 

FARKAS BERTALAN űrhajóstábornok, 

GELENCSÉR ATTILA  a Somogy megye Közgyűlésének elnöke,

KOSITZKY ATTILA repülőtábornok, 

KNOLL GYULA repülőezredes, 

KRISTON ENDRE  szerkesztő, újságíró, UFO-szakértő,

SZENTGYÖRGYI DEZSŐ MALÉV pilóta, 

VISZKOK ANDRÁS UFO-kutató-szakértő, 

SZŰCS RÓBERT  a Hihetetlen magazin főszerkesztője

az Enigma (FIX TV) és az Ez Hihetetlen (6-os csatorna) társ-műsorvezetője.

 

Mint azt sokan tudjátok, az I. Magyar UFO Kongresszuson (1991.) a RYUFOR Alapítvány támogatásával, kezdeményezésemre létrehozott Ufószövetség megalakulása óta nem volt példa arra, hogy igazi párbeszéd és együttműködés alakulhasson ki a magyarországi UFO kutató klubok és szervezetek között. Számos ok és egyéni érdekeltség vezetett a hazai UFO-kutatás kettészakadásához.

 

 

Kép forrása: http://www.borsonline.hu/cikk.php?id=34552

 

Most mindez véget érhet és több mint húsz év elteltével Kaposváron megtörténhet a csoda. A hazai UFO-kutatás egyesítésére irányuló első lépések megtétele Knoll Gyula repülőezredes közvetítésével, aki -miként arról örömmel értesültem- ígéretet kapott arra, hogy az Ufószövetség, és természetesen a Magyar UFO Kutatási Központ vezetése a legmagasabb szinten képviselteti magát a rendezvény délelőttjén megrendezésre kerülő kötetlen fórumon,ahol kölcsönös párbeszéd jöhet létre a Magyar UFO Kutatás jövőjéről.

 

Mint a Magyar UFO Kutatási Központ vezetője, a RYUFOR Alapítvány és az Ufószövetség alapítója mindenkit szeretettel várok a magyarországi UFO kutatás jövőjét meghatározó kötetlen párbeszédre.

 

MERT MINDEN VÉLEMÉNY FONTOS!

 

Találkozzunk 2012. október 20-án szombaton délelőtt 10 órakkor Kaposváron az Együd Árpád Kulturális Központban ( Kaposvár, Csokonai u. 1.)

Csak rajtunk múlik. Mi ott leszünk. Én ott leszek..."

 

Üdvözlettel:

 

Kriston Endre

szerkesztő újságíró /Hihetetlen magazin/

UFO-szakértő /Magyar UFO Kutatási Központ és Alap - RYUFOR Alapítvány/

 

 

EGY KIS RETRO UFO 

 
2012. október 3. 

 

Egy kis nosztalgia...

 

 

Klikk a képre!

 

 

UFO KONFERENCIA KAPOSVÁRON

 
2012. október 2. 

 

Bővebben:

 

UFOCON 2012 - KAPOSVÁR

2012. október 20-án (szombaton)

10 órától 19 óráig

 

UFO

AZ ELHALGATOTT VALÓSÁG

címmel

 

KÖNYVBEMUTATÓVAL EGYBEKÖTÖTT

UFO-KONFERENCIA és ELŐADÁSSOROZAT

AZ AGÓRA EGYÜD ÁRPÁD MŰVELŐDÉSI HÁZBAN

7400. KAPOSVÁR, CSOKONAI U. 1.

Csorba András 70-9322-425

csorbaandras54@gmail.com

 

TÁMOGATÓK:

 

Somogyi Korona Szálloda és Étterem Zrt.

 

 

A konferencia résztvevőinek kedvezményes szálláslehetőség, klikk a képre!

 

Kaposvári Cukor Manufaktúra Kft.

 

 

Hihetetlen Magazin

 

 

Magyar UFO Kutatási Központ és Alap (RYUFOR Alapítvány)

 

 

Díszvendégeink:

 

FARKAS BERTALAN űrhajóstábornok

KOSITZKY ATTILA repülőtábornok

SZŰCS RÓBERT főszerkesztő (HIHETETLEN Magazin)


Köszöntőt mond:

 

GELENCSÉR ATTILA, a Somogy megye Közgyűlésének elnöke

 

Előadók:

 

KNOLL GYULA repülőezredes, UFO-kutató

KRISTON ENDRE szerkesztő-újságíró, UFO-szakértő

SZŰCS RÓBERT a Hihetetlen főszerkesztője

VISZKOK ANDRÁS UFO-kutató, szakíró

 

A rendezvény helyszínén kedvezményes áron megvásárolható Knoll Gyula UFO Az elhallgatott valóság c. könyve, valamint a Hihetetlen magazin kiadványai.

 

Délelőtt:

 

10.00-12.00 - Az UFO Kutatás múltja, jelene és jövője Magyarországon címmel nyitott szakmai konferencia -kötetlen beszélgetés- a Magyar UFO Kutatási Központ tagjai, meghívott UFO kutatók és az érdeklődők között (helyszín kisterem)

 

Délután

 

13.00 - Megnyitó - GELENCSÉR ATTILA - Somogy megye Közgyűlésének elnöke

 

13:15 -14:00  - UFO-k az elhallgatott valóság - űrhajósok és pilóták hihetetlen vallomása a közeli találkozás nagy pillanatairól

Könyvbemutatóval egybekötött előadás KNOLL GYULA repülőezredes, UFO-kutató, repülési szakíró.

 

Dedikálás: Az előadások közötti szünetekben

 

14:15 -15:00 - Titkos Magyar UFO Akták

KRISTON ENDRE szerkesztő-újságíró, UFO-szakértő a HIHETETTLEN magazin szerkesztője, a Magyar UFO Kutatási Központ, és a RYUFOR Alapítvány vezetője

 

15.10 - 16.00 h - UFO kérdés a médiában

SZŰCS RÓBERT főszerkesztő, kiadóigazgató (Hihetetlen Magazin)

 

16:10 -17:00 h - UFO Incidensek a nagyvilágban

VISZKOK ANDRÁS UFO-kutató, szakújságíró, az ufohirek.hu szerkesztője

 

17.10 -18.20 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - FÓRUM

Díszvendégeink, előadóink közreműködésével.

Házigazda: KRISTON ENDRE

 

Rendezvényzárás: 18.30 - 19.00 óra

JEGYEK október 8-tól az AGÓRÁ-ban kaphatók!

Felnőtt: 1000 Ft, nyugdíjas és diák: 700 Ft.

 

A Magyar UFO Kutatási Központ tagjainak előzetes regisztrációval 50% kedvezmény!

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

 

 
AJÁNLÓ
 
 
Klikk a képre!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
RETRO UFO TV
 
 
 
 
 
NULLADIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁSOK 1992.
 
+ + +
 
A HÓNAP CIKKEI
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
HÍRARCHÍVUM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Archívum 2011. 11. hó
 
 
 
 
+ + +

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008-2012.) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Chrome, Flock, Mozilla Firefox