UFO-HÍREK 2012. JANUÁR-MÁRCIUS

 

MI ZUHANT A FÁK KÖZÉ? 

 
2012. március 29. 

 

A Szibériában található Otradnesnky város melletti erdőben egy különös U-alakú, titániumból készült tárgyat találtak helyi lakosok. A kétszáz kilót nyomó objektumot sikerült a fák közül kiszabadítaniuk, és azóta valóságos turista látványosság lett.

 

 

A vizsgálatokat vezető Jurij Bornakov elmondta: nem mértek káros sugárzást a közelében, és egyenlőre fogalmuk sincs, mi lehet az.

Véleményem szerint ez a tárgy valami katonai jellegű alkatrész lehet, mert amiről úgy nyilatkoznak, hogy "nem tudják mi lehet az", arról tudják... :)

 

Bővebben (magyarul):

 

UFO Szibériában 

 

 

AJÁNLÓ: ROCKSZTÁROK ÉS AZ UFO-K 

 
2012. március 27. 

 

Ezzel a címmel jelent meg cikkem a Hihetetlen Magazinban.

 

 

Az eredetileg két oldalas írásból helyszűke miatt végül is egy lett, de így is örülök, hogy megjelent, hiszen már évek óta gyűjtöm a rockzenészek UFO élményeit, akár csak New York-i kollégám, Michael L. Luckmann.

 

Bővebben:

 

Hihetetlen Magazin

 

MAGYAR UFO DÍJ 2012.  hivatalos honlapja 

 
2012. március 21. 

 

A Magyar UFO Díj az egyik (ha nem a) legrangosabb hazai szakmai elismerés, amelyet 2001. óta ítél oda a díjat létrehozó független és pártatlan szakmai bizottság mindazon személyeknek, kutatóknak és médiumoknak, akik/amelyek sokat tettek az UFO-téma elismeréséért, népszerűsítéséért. 

 

 

2004. óta nem került odaítélésre a díj, köszönhetően annak, hogy a hazai UFO élet soha nem látott mélypontra került, idén azonban úgy döntöttünk, hogy újra elismerjük mindazok munkáját, akik a nehézségek ellenére szívvel-lélekkel kutatják a témát, és olyan eredményeket tudnak felmutatni, amelyek elismerésre méltóak.

Várjuk a javaslatokat (indoklással) a lehetséges díjazottak személyére vonatkozóan az alábbi e-mail címre: kufoe1973@gmail.com

Köszönjük!

A szakmai bizottság tagjai: Kriston Endre, Viszkok András és Grell Bence.

 

 

FÉNYEK CSEPEL FELETT  

 
2012. március 17. 

 

Az UFO-forródróton érkezett bejelentés szerint tegnap 21.58 perckor két nagyméretű, fényes, pulzáló objektum jelent meg Csepel felett.

 

 

Illusztráció

 

A fényük hol elhalványodott, hol felfénylett. Két perc múlva lassan elindultak Kispest irányába, miközben fényük halványodott eltűntek a felhőtlen, sötét égboltról.

 

 

KEVICZKY KÁLMÁN ELŐADÁS 1994-BŐL (TELJES ANYAG) 

 
2012. március 16. 

 

Szeretettel ajánlom minden Kedves Látogatóm figyelmébe az alábbi videót, amelyen minden idők egyik legnagyobb UFO-kutatójának, a magyar származású Colman von Keviczky-nek (Keviczky Kálmánnak) az 1994-es debreceni előadása látható.

Egy kis nosztalgia, egy kis retro érzés, egy kis emlékezés...

 

Colman von Keviczky: "Az emberiség nevében!"

 

 

 

Ajánló:

 

Keviczky Kálmán emlékolda (hatalmas adatbázisl )

 

 

ÚJRA MŰKÖDIK AZ UFOHIREK.HU 

 
2012. március 15. 

 

Kedves Barátaim!

 

Hát ezt is megéltük: újra működik az ufohirek.hu!

 

 

Két hónapig tartó "hadakozás" a szolgáltatóval, egy csörte a GTS-el, tárhely vásárlás, plusz a technikai beállítási nehézségek, és megpróbáltatások után újra visszatért a világhálóra Magyarország non-profit UFO hírcsatornája.

 

Köszönöm a türelmeteket!

 
 
TATABÁNYAI UFO KONFERENCIA
 
2012. március 15. 

 

2012. március 10-én Tatabányán rendezték meg az UFO - Az igazság nyomában címet viselő UFO konferenciát.

 

 

A szervezők minden tekintetben kitettek magukért (köszönet ezért Kovács Krisztián Istvánnak és a KPVDSZ Művelődési Ház minden Kedves Munkatársának), ennek köszönhetően közel 100-an hallgatták meg az előadásokat.

 

 

 

 

A nívós szakmai fórumon képviseltette magát a helyi/megyei sajtó, és egy TV-stáb is a helyszínen forgatott. A szervezők mindenre odafigyeltek, én személy szerint nem emlékszem olyan szakmai rendezvényre, ahol a közönséget is svédasztal fogadta volna.

 

 

 

Az előadók közül Kriston Endre egy lehetséges kitelepítésről, lovag Knoll Gyula nyugalmazott repülőezredes a pilóták UFO-élményeiről, a feltörekvő generációt képviselő Simon Gergely a földönkívüliek esetleges inváziójáról, Nemere István író az idegenekről, jómagam pedig a NASA honlapján  fellelhető furcsa felvételekről számoltam be a közönségnek.

 

 

 

A nap fénypontja a fórum volt, amely baráti hangulatban zajlott le, és az előadók igyekeztek választ adni minden felmerülő kérdésre.

 

 

A fantasztikus rendezvény minden tekintetben elérte a célját, és a szervezők ígérete szerint lesz folytatása!

 

További képtár:

 

UFO konferencia Tatabányán 

 

 

 

PAX GALAKTICANA - COLMAN VON KEVICZKY DÍJ 2012.

 
2012. március 15. 

 

Az idei évben a Pax Galakticana - Colman von Keviczky Díjat az UFO-kutatás népszerűsítése terén végzett kiemelkedő munkájáért  Oláh András debreceni UFO-kutató, író kapta. Szeretettel gratulálunk!
 
 
Videó a díjátadásról:
 
 
Bővebben a díjról:
 

 

 

AZ INTERGALAKTIKUS ŰRHAJÓKTÓL A NAPFARMOKIG...

 
2012. március 15. 

 

Sikeres rendezvényen van túl az Ufószövetség és az Ufómagazin is. Március 3-án az újpesti Gyermek -és Ifjúsági Házban gyűltek össze az érdeklődők az Intergalaktikus űrhajóktól a napfarmokig címet viselő konferencián.

 

 

A teltház jelezte, hogy az emberek még mindig érdeklődnek az UFO-k és a parajelenségek iránt.

 

Az alábbi fotók a rendezvényen készültek:

 

 

 

Az Index.hu cikke:

 

 
 
1 % A MAGYAR UFO KUTATÁSÉRT
 
2012. március 14. 

 

 

 

 

ÉRDEKES UFO FELVÉTEL

 
2012. március 14. 

 

A tatabányai UFO kongresszuson az egyik Kedves Vendégtől kaptam az alábbi felvételt.

 

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

A fotó Vértesszőlősön készült 2011. 04. 29-én 15 óra 41 perckor, és a felvétel készítője szerint az exponálás pillanatában nem látott semmi különöset az égen.

 

 

MÉG EGY ÉRDEKES FELVÉTEL

 
2012. március 14. 

 

Ugyancsak a tatabányai UFO kongresszuson kaptam ezt a fotót. A felvétel (még) 2004-ben készült.

 

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

 

 

A felhők mögött megbúvó Nap jobb oldalán két furcsa dolog látható: egy kék színű, gömb alakú, felhőszerű képződmény, és egy lyuk a felhőn. Érdekes...

 

 

 

 
AJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
A HÓNAP VIDEÓJA
 
 
UFO élő adásban?
 
+ + +
 
RETRO UFO TV
 
 
 
 
 
NULLADIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁSOK 1992.
 
+ + +
 
A HÓNAP CIKKEI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
HÍRARCHÍVUM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Archívum 2011. 11. hó
 
 
+ + +

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox