UFO-HÍREK 2011. JANUÁR

   

1 % A MAGYAR UFO KUTATÁSÉRT!

 
2011. január 23.
 
Tisztelettel kérem Önt, hogy adója 1 %-val támogassa a RYUFOR Alapítványt , ezen keresztül az ufohirek.hu internetes hírcsatornát, valamint a magyar UFO-kutatók áldozatos munkáját!

Köszönöm!

 

RYUFOR ALAPÍTVÁNY
Adószám: 19066479-1-05

 

 

 

NICK POPE BUDAPESTEN

 
2011. január 23.
 
Igen örömteli hírt kaptunk, 2011. március 7-én 19 órátor az ELTE Gólyavárban  (Budapest, Múzeum krt. 4.) előadást tart a világhírű angol UFO-szakértő, Nick Pope.
 
 
Belépő: 2.900,- Ft
 
Bővebb információ:
 
 
 

 

GÖMBVILLÁM, FELDERÍTŐ SZONDA VAGY VALAMI MÁS?

 
2011. január 20.
 
Kétségkívül a januári hónap legérdekesebb fényképfelvételét az Idokep.hu időjárási portálon tették közzé a szerkesztők. Az írás szerint feltehetően egy gömbvillámot sikerült megörökíteni, és a szerző (teljesen logikusan levezetve) ecseteli azt, miért is fogadhatjuk el hitelesnek ezt a felvételt.

 

A kép forrása: http://www.idokep.hu/hirek/gombvillamot-fotoztak-ball-lightning

 

Én azonban kissé szkeptikus vagyok, hiszen százával láttam már ehhez hasonló felvételeket. Mert az, hogy a felvétel nem manipulált, még nem jelent semmit. Első gondolatom az volt, hogy ez egy hólabda... (a második is az volt...)

De nem akarok "okoskodni", hiszen elképzelhető, valóban egy világon egyedülálló, kristálytiszta gömbvillám (vagy UFO) felvételről van szó. Úgy legyen... :)

 

A cikk:

 

Gömbvillámot fotóztak? (Az idokep.hu cikke) 

 

Világszenzáció! Magyarországon sikerült először (A Stop cikke) 

 

 

 

ÉRDEKES CIKKEK A MAGYAR SAJTÓBÓL

 
2011. január 16.
 
 

1. Hét földönkívüli testet találtak az oroszok

 

A Bors cikke 

 

+ + +

 

2. Hol keressük a földönkívülieket?

 

Az origo.hu cikke Almár Iván csillagásszal 

 

+ + +

 

3. Gyilkolni jönnek az idegenek?

 

A Blikk.hu cikke 

 

 

 MARS REJTÉLY: KITAKARTAK VALAMIT

 
2011. január 7.
 

Aki azt hiszi, hogy a NASA hivatalos honlapján nem lehet bizarr dolgokkal találkozni, az alaposan téved.

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

Az alábbi fotók a Mars Exploration Rover Mission oldalán találhatók. Ezeket még a Spirit készítette a vörös bolygó felszínén.

Ha megnyitják a

http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/all/spirit_p2151.html  

oldalt, akkor két olyan felvételt is láthatnak, amelyekről durván, egy fekete téglalappal kitakartak (?) valamit.

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

De vajon mit? Ez itt a nagy kérdés...

 

Még valami:

Ha megnézzük a NASA galéria utolsó képet, annak jobb alsó részén -ha halványan is- de látszódik valami furcsa dolog, mintha a távolban egy szerkezet lebegne... Kár, hogy nem áll rendelkezésünkre nagyobb felbontású kép. Íme az általam készített, "hamis színezésű" kép (a nagyításhoz kattints a fotóra):

 

A nagyításhoz kattints a képre!
 
 
VESZPRÉMI UFO: SZEMBETŰNŐ HASONLÓSÁG...
 
2011. január 7.
 
Amikor Vilmostól megkaptam az eredeti, nagyfelbontású fotókat és kinagyítottam, azonnal feltűnt valami. Úgy éreztem, mintha ehhez hasonló UFO-t láttam volna már valahol.

Aztán beugrott. Bizonyára mindenki emlékszik még a tavalyi év egyik legizgalmasabb UFO esetére (amelyről az ufohirek.hu oldalon is beszámoltam), amely egy kínai nagyvárosban, Hangzhouban játszódott le. Július 7-én este 9 órakor egy fényesen világító, ismeretlen szerkezet repült át az égen. Az UFO fennakadást okozott a légiforgalomban is, éppen ezért rövid időre, biztonsági okokból lezárták a helyi Xioashan repülőteret. A hivatalos állásfoglalás szerint a rémületet okozó objektum egy amerikai interkontinentális ballisztikus rakéta leszakadt darabja lehetett, de a nyomozás befejezéséig az illetékesek elzárkóztak a nyilatkozatoktól.

 

Ha Vilmos képeit összevetjük a kínai város felett átrepülő szerkezetről készült fotókkal, akkor úgy gondolom a hasonlóság szembetűnő.

 

1. A Vilmos által készített egyik fotó - Veszprém (2011. január 1.)

 
 
2. Hangzhou (2010. július 7.)

 

 

 

 

UFO VESZPRÉM EGÉN

 
2011. január 6.
 

A "határtudományok" zártkörű levelezőlistán Császár Vilmos tette közzé ezt a szenzációs fényképes beszámolót:

 

"Veszprémben 2011.01.01. háromszor is járt valószínűleg ugyanaz az UFO, először azt hittem meteor mivel nem volt csóvája. Délről jött a szemben lévő ház felett keletre fordult majd eltűnt. Kb. ugyanazon az útvonalon jött minden alkalommal. Nagyon lassan haladt. Repülőgép, helikopterhangot nem lehetett hallani. Csak a tűzijátékokat.

 

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

Úgy látszik nagyon tetszett nekik, mert utána még két fordulót is tettek. Becslésem szerint kb. 40-50 km/h-val mehetett 3-4 percig volt látható, egy ideig kis időre meg is állt.

 

 

Csak amikor keletre fordulva elhagyta a várost, ekkor gyorsulhatott fel, hogy milyen sebességre nem tudom mert velem szemben távozott.

Csak az elhalványulás mértékéből lehet következtetni a gyorsulásra. Nagysága kb. Hold átmérőjű, talán valamivel kisebb kör. A kézremegés miatt látszik 3 db-ban vagy vibrált az UFO haladás közben, és azért látszik több belőle, ha nem vibrálna elvileg fénycsíknak kéne látszani. vizuálisan egy fénygömb volt, aminek a fénye vibrált."

Megjegyzés:

- A felvétel 9 megapixeles kamerával készült.

- Külön köszönöm Vilmosnak, hogy a tartalmas beszámolóhoz, valamint a fotók közzétételéhez is a hozzájárulását adta!

 

A fotók az alábbi oldalon tekinthetők meg:

 

Veszprémi UFO-k (2011. január 1.)

 

 

MAGYAR FELFEDEZÉS: UFO-K A GOOGLE EARTH PANORÁMA KÉPEIN

 
2011. január 4.
 

December utolsó hetében egy középkorú férfi hívott fel azzal, hogy UFO-kat talált a Google Earth panorámaképein. F. G. elmondása szerint a népszerű programot futtatva teljesen véletlenül Dél-Afrika legdélibb pontjára, Cape Point-ra tévedt, ahol több panorámaképet is megnézett. Ezeken pedig érdekes dolgokat talált... mégpedig két olyan repülő objektumot, amelyet nem tud mire vélni. Nézzük a két képet (a pontos koordináták a képek alján találhatók).

 

1. kép (a nagyításhoz kattints a képre!)

 

 

 

 

 

 

 

2. kép (a nagyításhoz kattints a képre!)

 

 

 

 

 

 

 

 

REJTÉLYES FÉNY KONDOROSON

 
2011. január 3.
 

Az Ufohirek.hu egyik kedves olvasója, H. Péter (Ecséd) az UFO Forródróton keresztül értesített arról, hogy az év első napját -a barátai meghívására- Kondoroson töltötte. A falu határában vaddisznóra (?) vadászott, amikor egy fényvillanást tapasztalt és ezt követően kb. két órára elveszítette az eszméletét.

 

 

Mint elmondta, amikor a fény rávetült, az egész teste bizsergett a lábujjától a feje búbjáig, és a kiesett időből nem emlékszik semmire sem. Otthon vette észre, hogy az alkarján furcsa, tűszúráshoz hasonló nyomok vannak, ezek előtte nem voltak ott.

 

Megjegyzés:

 

Mivel 32 évig Kondoroson éltem, ezért alaposan utánajárok mindennek, hiszen a H. Péter beszámolójában voltak olyan apró, jelentéktelennek tűnő utalások, amelyeket nem igazán értek, és ez kissé szkeptikussá tett...

Hamarosan hazautazok, vannak ismerőseim a helyi vadásztársaságnál, így lesz időm utánajárni a dolgoknak, és amint megtudok valamit, természetesen megosztom a Kedves Olvasóimmal!

 

 

UFO AUSZTRÁLIA FELETT

 
2011. január 3.
 

Ezt az érdekes filmfelvételt Peter McVean készítette december 26-án este az Ausztráliában található Darwin városában. Az esti órákban a kutyáját sétáltatta az utcán, amikor az égen egy (?) különös szerkezet jelent meg.

 

 

 

"Négy fénypont volt. Az első kettő ugyanolyan távolságra egymástól, mint a második kettő, de a két pár némileg messzebb volt egymástól. Egy pillanatra eltűntek, de aztán néhány másodperc múlva újra felbukkantak. Nem volt hangjuk." - nyilatkozta később az őt faggató újságíróknak, akik kiderítették azt is, hogy december 22. és 26. között több alkalommal láttak háromszög, és gyémánt alakú UFO-kat Ausztrália egén.

 

 

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

 
2011. január 3.
 

Az Ufohirek.hu minden Kedves Látogatójának eredményekben és sikerekben gazdag

 

Boldog Új Évet Kívánok!  

 

 

 

 
AJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
A HÓNAP VIDEÓJA
 
 
Négy fénypont Ausztrália felett (2010. december 26)
 
+ + +
 
RETRO UFO TV
 
 
 
 
 
NULLADIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁSOK 1992.
 
+ + +
 
A HÓNAP CIKKEI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az idegenek gyilkolni jönnek?
 
 
+ + +
 
HÍRARCHÍVUM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox