UFO-HÍREK 2010. NOVEMBER

 

  EGY HATALMAS ROD 

 
2010. november 22.
 

Ezt a  felvételt Cath Gray készítette a kutyájáról. A fotó hátterében azonban más is látható, mégpedig egy hatalmas rod, amelynek még a szárnyai is (igaz halványan, de) megfigyelhetőek.

Ezek a velünk élő, plazmatikus és multidimenzionális lények az emberi szem számára láthatatlanok, de a nagyfelbontású fényképezőgépek számára -valami oknál fogva- nem...

 

 

 

 

 UFO-T FILMEZETT LE AZ ISS ŰRÁLLOMÁS? 

 
2010. november 22.
 

Ezt az érdekes szerkezetet az ISS űrállomás kamerája rögzítette 2010. november 16-án.

 

 

 

A HÓNAP UFO-ESETE: RAKÉTA VAGY UFO?

 
2010. november 21.
 

November 8-án egy azonosítatlan repülő szerkezet emelkedett ki az óceán vizéből Los Angeles közelében, a partoktól mintegy 56 kilométerre. A nem mindennapi eseménynek a CBS amerikai TV-társaság is a szemtanúja volt, mi több egy helikopterre rögzített kamerával sikerült is megörökíteniük a hullámos csíkot húzó, bomba alakú szerkezetet.

 

 

 

A TV társaság riporterei alaposan utánajártak a dolgoknak, mivel szerették volna tudni, vajon ki lőtt ki rakétát az amerikai nagyváros közelében? Az igazi meglepetés akkor érte őket, amikor kiderült, hogy a Pentagon nem tud semmiféle rakétaindításról!

 

 

Mi több, maga a NORAD, a Rakétavédelmi Ügynökség, az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság sem észlelt semmi rendkívülit, így nagy valószínűség szerint UFO-t láthattak az észlelők. Persze hamarosan megszületett az első hivatalos magyarázat, hogy megnyugtassák az amerikai adófizető polgárokat: a Pentagon szerint egy repülőgép kondenzcsíkja volt az a jelenség.

 

 

Ehhez kapcsolódva idéznék egy internetes hozzászólást is, ami megegyezik a saját véleményemmel:

"Ott is hülyének nézik az embereket? Én néztem a TV-ben a felvételt, a tengerből emelkedett ki a csík, majd félkör ívben eltűnt. Én nem tévesztettem össze egy kondenzcsíkkal."

 

 

HARGITAI KÁROLY: ÖRÖKÖS ELNÖKSÉGI TAG

 
2010. november 18.
 

A "Kozmikus tér" UFO-kongresszuson ülést tartott a Magyar UFO-kutató Szövetség, és ezen Hargitai Károlyt (1931-2010) a szövetség posztumusz, örökös tiszteletbeli elnökségi tagjává változtatta.

 

 

ÚJ ELNÖKE VAN AZ UFO-SZÖVETSÉGNEK

 
2010. november 18.
 

A "Kozmikus tér" UFO-kongresszuson ülést tartott a Magyar UFO-kutató Szövetség. Mint ismeretes, Linszter Árpád lemondott elnöki posztjáról, helyére a népszerű írót és UFO-kutatót, Kalmár Jánost választották meg a jelenlévő tagok.

 

 

Az ufohirek.hu minden olvasója nevében szeretettel gratulálunk Kalmár Jánosnak, és sok sikert kívánunk az elnöki munkájához!

 

 

RETRO UFO: CHARLES HOY FORT

 
2010. november 18.
 

Mostanában nem volt időm frissíteni az RETRO UFO rovatot, de a mai nappal elkezdtem feltölteni az új anyagokat.

Első lépésként a világ első UFO-kutatójának, Charles Hoy Fortnak került fel a biográfiája, természetesen olvasmányos formában, sok-sok fotó kíséretében.

 

Bővebben:

 

Charles Hoy Fort

 

 

UFO A VIDÁMPARKBAN

 
2010. november 16.
 

Nem mindennapi jelenséget sikerült megörökítenie október 26-án a 31 éves Ryan Boone-nak, miközben a kaliforniai Knott?s Berry Farmon az Xcelerator hullámvasútnál várakozott. Az iPod-dal készített fotón jól látható, amint az acélpálya mellett egy gyémánt alakú szerkezet lebeg az égen.

 

 

A képet több szakértő is megvizsgálta, és nem zárták ki annak lehetőségét, hogy mindössze az előterében látható fényforrás tükröződött az optikán, és ez hozta létre a jelenséget. 

 

 

KOZMIKUS TÉR - BÚCSÚ HARGITAI KÁROLY ÍRÓTÓL

 
2010. november 16.
 

November 13-án kerül sor az Ufómagazin, valamint a Magyar UFO-Kutató Szövetség rendkívüli kongresszusára.

Az Újpesti Gyermek -és Ifjúsági Ház konferenciatermében közel kétszáz ember kísérte végig az előadásokat, és emlékezett meg a nemrég elhunyt népszerű íróról, Hargitai Károlyról (1931-2010).

 

 

A Kozmikus tér névre keresztelt fórumon számos érdekes előadást hallgathattak meg a résztvevők. A sort Novák Péter nyitotta, aki a csillagkapuról, és az antigravitációs hajtóművekről tartott egy rövid eszmefuttatást, majd Tasi István -most megjelent könyvét népszerűsítendő- az intelligens tervezettségről osztotta meg nézeteit a közönséggel. A délelőtti program zárásaként az ismert hazai parakutató, Paulinyi Tamás tartott előadást a parapszichológiai kutatásokról, és ebben kétségbe vonta Uri Geller képességeit. Ebéd után Egely György a Papp-féle szabályozott fúzióról tartott előadást. Egely meglepő kijelentést tett: minden idők egyik legokosabb magyarjaként jellemezte az Amerikába emigrált, és ott tevékenykedő Papp Józsefet.

 

 

Ezt követően Dr. Tarcali Gábor a magyar UFO-kutatás jelenlegi helyzetéről beszélt, és beszámolt saját UFO élményéről is, amelyet egy repülőgép ablakából látott az Urál közelében.

 

 

Kalmár János, a Magyar UFO-Kutató Szövetség frissen megválasztott elnöke ismét lenyűgözte a közönséget a DUMB-okról tartott előadásával, majd Kisfaludy György időfizikus következett, aki a tőle megszokott show elemekkel átitatott műsorában a proton-elektron alapú kommunikáció lehetőségeit mérlegelte.

 

 

Sós Tibor előadása elején méltatta Hargitai Károly munkásságát, majd a média és az UFO-kutatás nem éppen rózsás kapcsolatáról beszélt.

 

 

A nap zárásaként Hargitai Károly búcsúztatása következett. A Magor Angyalok ezoterikus tánccal búcsúztak a nagy kutatótól, majd Pusztay Sándor megemlékezése következett, amelyet Sós Tibor 15 perces, archív felvételekből összevágott filmje tett teljessé.

 

 

HARGITAI KÁROLY BÚCSÚZTATÓJA (VIDEÓ)

 
2010. november 16.
 

 

 

KÉK UFO-K CENTERVILLE EGÉN

 
2010. november 15.
 

A Washington közelében található Centerville lakói november 3-án éjjel különös dolgot láttak az égen. Az említett időpontban több, kék fényben úszó, ismeretlen eredetű szerkezet jelent meg a város felett. Mivel a város felett egy forgalmas légifolyosó húzódik, ezért a szemtanúk kizárták annak lehetőségét, hogy repülőgépek fényeit látták volna.

 

 

Nem beszélve arról, hogy a szerkezetek olyan mozgást végeztek, amelyre egyetlen ma ismert földi repülő sem képes. "Egyszer csak megállt, majd visszafordult. Aztán újra megállt, és hirtelen felrepült? - nyilatkozta az egyik szemtanú Brian Fains, a Fox News TV-csatornának. Fains a telefonjával videót is készített a jelenségről: "Teljesen néma, távoli kék fény volt, nem pislákolt. Fura, ilyet csak a mozikban lehet látni."

 

Videó és fotó: FOX NEWS honlapja

 

 

VIGYÁZZUNK EZZEL A KÉPPEL!

 
2010. november 15.
 

A STOP internetes portál nemrég közzétett egy felvételt, amely Pécsett készült. A fotó a kissé ködös Széchenyi térről készült, és a Dzsámi mellett egy furcsa objektum látható, amelyről nem igazán lehet eldönteni, mi lehet.

 

A kép forrása: STOP

 

Természetesen a fotót egy "névtelen" ember jutatta el a szerkesztőségbe, és ez már magában is gyanús. Hát még ha kiértékeljük a rossz minőségű fotót!

 

Kocka alakú pixelesedés, szerintem ez egy hamisítvány

 

A nagyításon ugyanis jól látható a tárgy körüli pixelesedés, ez pedig két dolgot jelenthet: vagy nagyon rossz felbontásban fotózták az objektumot (pl. régi mobiltelefon kamerájával), vagy utólag, "trükközve" került rá a képre az objektum. Szerintem ez utóbbi a legvalószínűbb...

 

 

A HITETLEN UFOLÓGUS

 
2010. november 15.
 

 

Werner Walter UFO-kutató neve ismerősen cseng szakmai berkekben. Németország egyik legnépszerűbb ufológusa nemrég egy újságnak nyilatkozott, ám szavait alaposan félreértették, ugyanis szó sincs arról, hogy már nem hisz az UFO-kban, mindössze arra célzott, a bejelentések többsége azonosítható konvencionális jelenségekkel.

 

 

Íme a nagy vitát kiváltott kijelentése: "Az esetek többségében színes lufik, kisméretű repülők, meteoritok, madárrajok, kémműholdak, vagy meteorológiai ballonok cikázását vélték ufónak. Felhőtlen égbolt mellett a Nemzetközi Űrállomást is sokan nézték már azonosítatlan repülő tárgynak. Több ezer méteres magasságban a földről nézve minden gyorsabban mozog, és persze másképpen, főleg, ha közben a szemlélő szembogara sem marad stabil helyzetben. Arról pedig szinte mindenki megfeledkezik, hogy a nedves levegővel telített atmoszféra a különféle elektrosztatikus jelenségek paradicsoma."

 

 

MÁSFÉL MILLIÓ DOLLÁROS PROJEKT

 
2010. november 15.
 

Kína nemzetközi kutató expedíció összehozásán fáradozik, amelynek célja a jeti megtalálása.
A szőrös állatnak sokféle neve van, Kínában Jeren néven ismert. A lény létezésének eddig nem tudták kézzelfogható bizonyítékát bemutatni, néhány szemtanú létezik csak és pár elmosódott fotó.

 

 

A kínaiak most úgy döntöttek, hogy ők véget vetnek a bizonytalanságnak és bebizonyítják a lény létezését. Az ázsiai országban utoljára 30 éve kutattak szervezett formában a jeti után, hiába, most azonban bíznak a sikerben. A tervezett költségek 1,5 millió dollárra rúgnak.

 

 

EGY ÉRDEKES FESTMÉNY A MÚLTBÓL

 
2010. november 15.
 

Az alábbi kép Masolino da Panicale alkotása, amelyet az itáliai mester 1420-ban festett fára. A kép címe: a Mária Kápolna alapítása (Museo Nazionale di Capodimonte, Nápoly).

 

 

Az ábrázoláshoz -azt hiszem- nem kell kommentár, de messzemenő következtetést sem szeretnék levonni belőle.

 

 

 
AJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
A HÓNAP VIDEÓJA
 
UFO Manhattan felett (október 13.)
 
+ + +
 
RETRO UFO TV
 
 
 
 
 
NULLADIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁSOK 1992.
 
+ + +
 
A HÓNAP CIKKEI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
HÍRARCHÍVUM
 

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox