UFO-HÍREK 2010. OKTÓBER
 
 

UFO-K MANHATTAN FELETT 
2010. október 17.

Több apró, fémes csillogású, gömb alakú szerkezet okozott riadalmat október 13-án Manhattanben. Még a közlekedés is leállt, mindenki az égen átvonuló UFO-kat bámulta. Több videó -és fényképfelvétel is készült a jelenségről. Ezeket sorrendbe rakva megállapíthatjuk, hogy előbb az apró objektumok gömb alakba tömörülve repültek, majd szétváltak, és szabálytalan alakzatban, és különböző sebességgel repültek tovább.
Én úgy gondolom, hogy ez esetben szó sincs UFO-król, tréfás kedvű fiatalok az internetről letöltött leírás alapján fényes anyaggal bevont léggömböket eresztettek fel, várva azt, milyen reakciót vált ki majd a lakosság körében. Az efféle mókák nem biztos, hogy az UFO-kutatók lejáratására irányulnak, mindössze arra hívják fel a figyelmet, milyen könnyen át lehet verni az embereket.

 

 

NYUGODJ BÉKÉBEN KARCSI BÁCSI! 

 
2010. október 01.

Pár napja egy nem fogadott hívásom volt a mobiltelefonomon. Visszahívtam a számot, és a vonal végén Prusinszki István újságíró kollégámat találtam. Csak annyit mondott: sajnos szomorú hírt kell közölnöm veled, a múlt héten meghalt Hargitai Károly.

Hargitai Károly... egy név, egy ember, mégis több annál. Egy generáció példaképe, egy ember, aki már a rendszerváltás előtt minden fórumon igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy Földünket idegen lények tartják megfigyelés alatt.

Na és persze a legendás Nulladik Típusú Találkozások műsor, ahol Déri Jánossal, Trethon Judittal, és Egely Györggyel karöltve felhívták a figyelmünket arra, hogy a világ egészen más, mint amilyennek képzeltük.

 

 

Emlékszem, amikor Ózdon, a II. Magyar UFO-kongresszuson a Gulf Breeze-i eseményekről előadást tartott, és arra is, hogy még szinte gyerek fejjel felutaztam Budapestre, a Havanna Művelődési Házba, hogy meghallgassam a Billy Meierről szóló monumentális előadását.

1996-ban az általam rendezett UFO-kongresszuson előadást tartott, és emlékszem, hogy félre vonultunk, és egy óráig beszélgettünk. Hallgattam és ittam minden szavát, hiszen akkor ő volt számomra "az UFO-szakértő", a példakép, és valahol mindig is olyan művelt, a témában jártas szakértő szerettem volna lenni, mint amilyen ő volt.

Később nem tudom hány alkalommal találkoztam vele, tegező viszonyban voltunk, de mégis, amikor utoljára láttam, és beszéltem vele, már Karcsi bácsinak szólítottam.

Emlékszem arra a napra, hogy is felejthetném el. 2006. március 3. Utoljára állt ki a közönség elé, és mindenki nagyon nagy szeretettel várta. Várta, mert sokáig nem jött. Tudtuk, hogy beteg, és azt is, hogy lassan felemészti a Parkinson-kór. De mégis vártuk, hiszen aznap jelent meg utolsó könyve, a Kozmikus Kaleidoszkóp. Vártuk, és ő erőt vett magán. Eljött! Talán a szervezők hibája, talán nem, de hozzá méltatlan módon neki már csak a kisterem jutott. Leült, mert állni már nem tudott, és beszélni kezdett... beszélt, és nem értettünk semmit. Sokan felálltak, és kimentek, lassan kezdett üres lenni a terem, de sokan ott maradtunk, és nekünk meg sem fordult a fejünkben, hogy otthagyjuk. Gál Imre barátommal (Galaktika Baráti Kör) álltunk a terem végében, és amikor vége lett az előadásnak, egymásra néztünk, és ugyanazt gondoltuk...

 

Ez a kép Hargitai Károly utolsó előadásán készült...

 

Előadása után odamentem hozzá, hogy dedikálja részemre a könyvét. Már nem ismert meg, de mégis, hiszen azt mondta, hogy emlékszem rád, nálatok voltam kongresszuson, és ott volt egy nagyon jó étterem. Aztán írni kezdett: Andrásnak szeretettel! Hargitai Károly... köszöntem, kezet fogtunk, távoztam, de már akkor éreztem, hogy soha többé nem találkozunk.

Keviczky Kálmán, Trethon Judit, Szalay Iván, és Hargitai Károly. Négy név, négy legendás ember, négy szaktekintély, akik pótolhatatlan űrt hagytak maguk után, de mégis sokat adtak nekünk. Megtanítottak minket arra, hogy a világ sokkal sokrétűbb, és sokkal varázslatosabb annál, mint amit hiszünk róla.

 

 
IM MEMORIAM HARGITAI KÁROLY 
 
2010. szeptember 30.

Gombos Zsolt, régi kutatótársam így búcsúzott Hargitai Károlytól, a "határtudományok" levelezőlistán:
 
Hát Károlyunk is eltávozott. Egy időben a neve majdnem egy volt a hazai ufókutatással, legalábbis a nagyközönség szemében. Talán Déri János műsorában láttam először, ahogy egy már akkor is ősz hajú, joviális férfi, a hangjából is sugárzó lelkesedéssel szakértett. Ehhez értett igazán. Minden esetre és felvetésre rá tudott kontrázni, mindig volt egy ideillő amerikai példája, vagy története. Kutatónak mondta magát, és mi megbocsátottuk neki, hogy a tudományosnak nevezhető módszerekkel hadilábon állt. Szentül hitt az igazában, neki összeállt a kép, és rosszabb-jobb könyveiben ennek hangot is adott. Ahogy említettem, eleinte ő volt az ufótéma tótumfaktuma, a véleményét és személyét nem lehetett megkerülni, de nem is akarták, akartuk.
 
 
 
Írásai mellett nem lehetett szó nélkül elmenni, az akkor még csak éppen  szárba szökkenő ufóbiznisz termékei között ott voltak könyvei, és ezek mindig vad viták tárgyai voltak. Amikor egyik első táborunkba látogatott, már túl voltunk az újdonság varázsán, Déri János évekkel előbb eltávozott, mítoszaink pedig megfakultak. Károly lelkesedésén, ködös mindentudásán, mi az élesfogú ifjak jobbára csak mosolyogtunk, fontosabbak voltak már a túrák és a lányok, mint egy kitapasztalhatatlan másik távlat. Ő azonban nem változott; mindig jólöltözött és jólinformált maradt. Tagja volt alapításától az Ufószövetségnek, kimaradt a millenium politikai és üzleti csatározásaiból, sohasem markolt nagyot, de nem is engedett. Létezése óta szerzője volt az Ufómagazinnak, amiben utoljára tavaly júniusban jelent meg cikke. Aztán arról hallottunk, hogy nagybeteg, fekvésre és semmittevésre kárhoztatta valamiféle súlyos kor. Jó tizenöt évvel ezelőtt egyik könyvének azt a címet adta: Hadüzenet a halálnak. Ezt a késői csatát vívta és elvesztette Hargitai Károly.
Legyen néki könnyű a föld.
 
+ + +
 
Az UFO-kutató blogban Dankó István nyíregyházi kutató kollégám búcsúztatta el a népszerű írót:
 
UFO-kutatók blog
 
 

RÁBA TÍMEA ÉS A ZALAKAROSI UFO  

 

2010. október 01.
 
 

 

NEHÉZ AZONOSÍTÁS  

 
2010. október 01.

Ezt az érdekes felvételt M. Nándorné jutatta el részemre. "Ezeket a képeket a vonat ablakából fényképeztem, csak a felhőket akartam lefotózni, úgy unalomból. Épp a második képnél tartottam, amikor észrevettem egy gömbszerű valamit, ami jobbról-balra haladt nem gyorsan. Az érdekesebb az, hogy szabad szemmel nem láttam, csak a telefonom kameráján keresztül, ami 2 megapixeles".

 

 

 

A felvétel Tápiószecsőn, a tó közelében készült. Nagyon sok, ehhez hasonló felvételt kapok a Kedves Olvasóktól, de mivel az objektum mindössze egy homályos folt, éppen ezért az azonosítása szinte lehetetlen. Inkább empirikus úton közelíteném meg a dolgot, így ha a vonat ablakán keresztül készült a fotó, akkor elképzelhető, hogy egy üvegen lévő parányi kosz produkálta a jelenséget,  ha pedig nem, akkor pedig egy levegőben szálló porszem, vagy az optika előtt átrepülő rovar lehet felelős a történtekért. Annyi biztos csak, hogy bármit is sikerült megörökíteni, nagyon közel volt a fényképezőgép lencséjéhez.

Köszönöm a bejelentést és a fotókat!

 

 

UFO-K A TV-BEN...  

 
2010. október 01.

Kattints a képre!

 

 

UFO EGY BUDDHISTA TEMPLOM FELETT  

 
2010. október 01.

Ez az érdekes UFO felvétel szeptember elején Tibetben készült. A képen jól látható egy csészealj alakú szerkezet, amint éppen az egyik kolostor felett lebeg az égen.

 

 

A beszámoló szerint ez már nem az első alkalom, hogy UFO-t láttak a Lhünzhub tartomány vallási központja felett.

 

 

ÚJABB LÉGTÉRZÁR EGY UFO MIATT  

 
2010. október 01.

Mint emlékezhetnek rá a Kedves Olvasók, július 7-én, este 9 óra körül egy azonosítatlan repülő szerkezet okozott fennakadást a kínai Xiaoshan repülőtéren. Sokáig azt hitték, hogy az UFO egy amerikai interkontinentális ballisztikus rakéta egyik leszakadt darabja felelős a történtekért, de később a nagy számú fotó és videofelvételt megtekintve a szakértők kizárták, hogy katonai hadműveleti eszköz állhat az események háttérben.

Mindez azért érdekes, mert két hónappal később hasonló események történtek a Baotou repülőtéren.

 

 

Szeptember 11-én éjjel egy azonosítatlan repülő szerkezet jelent meg a repülőtértől 40 kilométerre délre található Belső-Mongólia autonóm régió felett. "A repülőtér értesítést kapott a Hohhot Légiforgami Hivataltól egy UFO megjelenéséről. A biztonság érdekében másodlagos repülőterekre irányítottuk a gépeket" ?nyilatkozta M. Luo, a repülőtér szóvivője.

Az UFO megjelenése miatt a reptér megtiltotta három, Shanghai és Peking felől érkező járat számára a landolást, további két gép pedig a szomszédos Taiyuan és Ordos reptereken szállhatottt le. Alig egy óra múlva állt helyre a rend, miután a fényes szerkezet eltűnt az égről.

 

 

 
AJÁNLÓ
 
 
 
 
 
+ + +
A HÓNAP VIDEÓJA
 
UFO Hong-Kongban?
 
+ + +
 
RETRO UFO TV
 
 
 
 
 
NULLADIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁSOK 1992.
 
+ + +
 
A HÓNAP CIKKEI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Itt a bizonyíték!
 
+ + +
 
HÍRARCHÍVUM
 

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox