UFO-HÍREK 2010. AUGUSZTUS
 
 
VÉGE A NYARALÁSNAK!
 
2010. augusztus 18.

Vége a nyaralásnak, újra itt vagyok és naponta szállítom Kedves Olvasóim részére a legfrissebb UFO-híreket!

 

 

 

ELŐADÁSAIM 1992-2010. KÖZÖTT 

 
2010. augusztus 24.

Már évek óta terveztem, hogy összeírom, hány hazai, és nemzetközi UFO-rendezvényen (kongresszus, konferencia, stb.) tartottam eddig előadást.

Nos, végre sikerül összesítenem. :-)

Akit érdekel, az kattintson a Magamról menüpont alatt található "Előadásaim 1992-2010." almenüre, vagy klikk az alábbi képre!

 

 

 

 

UFO HÍREK AZ MTI ARCHÍVUMÁBAN 

 
2010. augusztus 23.

AZ MTI 1945. előtti archívumában bukkantam rá ezekre a híradásokra:

 

1. 1947. július 7. - Walter Johnson Idahóban "repülő csészealjakat" látott...

 

 

2. 1947. augusztus 9. - Repülő csészealj Firenze felett

 

 

3. 1948. február 2. - Repülő csészealjak Atri közelében

 

A nagyításhoz kattints a képekre!

Forrás: http://www.arcanum.hu

 

 

HAMAROSAN AZ UFÓMAGAZINBAN... 

 
2010. augusztus 21.

Az Ufómagazin munkatársa, Prusinszki István pár hete egy körinterjút készített a lap számára tíz ismert hazai UFO-szakértővel, köztük velem is.

 

 

Az augusztus végén megjelenő számban szerény személyemen kívül Nemere István, Dr. Szilágyi Mária, Tarcali Gábor, és Sós Tibor osztja meg UFO-kutatásokkal kapcsolatos gondolatait a Kedves Olvasókkal.

 

 

 

CIKKEIM A VIRTUS.HU INTERNETES HÍROLDALON

 
2010. augusztus 21.

A mai naptól már nem csak a Hihetetlen Magazinban találkozhatnak a Kedves Látogatóim az írásaimmal, hanem a Virtus internetes hír site-on is, ahol önálló csatornámon olvashatnak híreket a világban történt UFO ?és megmagyarázatlan eseményekről.

 

Első cikkem máris elolvasható:

 

Az O'Hare UFO incidens

 

 

 

PILÓTÁK UFO-ÉLMÉNYEI

2010. augusztus 21.

A videó megtekintéséhez kattints a képre!

 

 

EGY ELFELEDETT MARS ARC FOTÓ  

 
2010. augusztus 21.

Az "Arcátlanság..." cikkemben írtam arról, hogy a Viking űrszonda által 1976-ban lefotózott Mars arcról 2001-ben kiderült, hogy mindössze egy geológiai alakzat. Az MGS űrszonda által készített képet azonban úgy tették közzé, hogy előtte alaposan retusálták, így egyáltalán nem tekinthető bizonyítéknak.

Nos, arról csak kevesen tudnak, hogy van egy fotó, amelyet 2006-ban készített a Mars Express űrszonda. Ha megtekintik ezt a képet, be tudják azonosítani a híres arcot, az erősen megkopott piramis alakú alakzatokat, sőt még egy koponya alakú felszíni képződményt is felfedezhetnek.

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

Az egésznek első látásra is erősen mesterséges íze van...

Még mielőtt bárki azzal állna elő, hogy ez a felvétel hamisítvány, tájékoztatásul közlöm, hogy a képet a www.nasaimages.org oldalról töltöttem le...

 

 

AZ ÉV UFO ESETE 

2010. augusztus 19.

Nálam ez az Év UFO-esete...

Mindig szívesen foglalkozom olyan UFO esetekkel, ahol több száz észlelő látta ugyanazt a megmagyarázatlan jelenséget az égen.

Manapság, amikor szinte minden háztartásban van már valamilyen fényképezőgép (digitális, mobiltelefonba épített, stb.), nem csoda, ha egy azon jelenségről többen is készítenek jó minőségű fotót.

Így történt ez Hangzhouban is, ahol július 7-én este 9 órakor egy fényesen világító, ismeretlen szerkezet repült át az égen. Az UFO fennakadást okozott a légiforgalomban is, éppen ezért rövid időre, biztonsági okokból lezárták a helyi Xioashan repülőteret.

 

 

A hivatalos állásfoglalás szerint a rémületet okozó objektum egy amerikai interkontinentális ballisztikus rakéta leszakadt darabja lehetett, de a nyomozás befejezéséig az illetékesek elzárkóztak a nyilatkozatoktól.

Az alábbiakban egy kis összeállítást láthatnak az ismeretlen szerkezetről készült fotókból, így döntsék el Önök, hogy elhiszik-e a ballisztikus rakéta magyarázatot, vagy sem. Én nem hiszem el...

 

 

 

 

 

 

UFO UNIÓ
 
2010. augusztus 18.

Augusztus elején bombaként robbant a hír, miszerint egy konzervatív olasz politikus, Mario Borghezio egy olyan beadványt intézett az Európa Parlamenthez, amelyben követelte az EU tagállamok titkos UFO-aktáinak nyilvánosságra hozatalát.

 

 

A botrányairól elhíresült Borghezio memorandumát eddig 30, többnyire a keleti országokhoz tartozó képviselőtársa írta alá, így jó esély mutatkozik arra, hogy javaslatával behatóan is foglalkozzon Brüsszel. Javaslatában nem csak az akták megnyitását követelte, hanem egy európai UFO-kutató központ felállítását is komoly tudósok aktív résztvételével.

 

 

ARCÁTLANSÁG...
 
2010. augusztus 18.

A A Viking űrszonda 1976-ban fotózta le a Mars Cydonia régiójában található arc alakú képződményt. Szakértők egész hada állította sokáig, hogy nem egy egyszerű sziklaképződményről van szó, de ez az elmélet most megdőlni látszik.

 

 

A NASA egy másik űrszondája, a Mars Reconnaissance Orbiter űrszonda speciális kamerájával újabb, nagy felbontású felvételt készített a szóban forgó területről, amin már nyoma sincs semmiféle arcnak!

Amióta az 1998-ban az MGS űrszonda által készített Mars arc fotóról kiderült, hogy agyon van retusálva, azóta az ilyen híreket -származzon az bármilyen hivatalos forrásból is- szkeptikusan fogadok...

 

 
AJÁNLÓ
 
 
 
 
 
+ + +
 
A HÓNAP VIDEÓI
 
UFO Kínában...
 
Megnyílnak az UFO-akták
 
 
+ + +
 
RETRO UFO TV
 
 
 
 
 
NULLADIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁSOK 1992.
 
+ + +
 
A HÓNAP CIKKEI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
HÍRARCHÍVUM
 

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox