UFO-HÍREK 2010. JÚNIUS
 
EGY MESESZÉP KÉP TENERIFÉRŐL
 
2010. június 23.
 
Ezt a álomszép fotót Daniel Lopez készítette A Kanári-szigetekhez tartozó Tenerifén.
 
 
A 7 órás expozíciós idővel készített fotó, háttérben a Teide vulkánnal olyan hatást kelt, mintha egy idegen bolygón lennénk.
 
A fotó nagyfelbontású változata letölthető innen:
 
 
Aki szeretné megtekinteni Daniel Lopez munkáit, az kattintson az alábbi linkre:
 
 
 
HOGY NÉZ KI EGY KÍNAI LAMPION?
 
2010. június 22.
 
Az utóbbi napokban sokan kérdezték ezt tőlem, nos íme egy közeli és egy távoli felvétel:
 
 
 
 
AUSZTRÁL ÉSZLELÉSEK
 
2010. június 22.
 
Az elmúlt hetekben az ausztráliai Top End partvidékén élők éjszakánként megjelenő, különös fényjelenségekről számoltak be a kutatóknak. Ezzel egy időben valóságos pánik tört ki, miután a sajtó által az ügyben megszólaltatott Alan Ferguson ufológus egy csillagközi invázió előjeleként állította be a jelenségeket.
 
 
Ferguson kétségbe vonta a csillagászok azon kijelentést is, miszerint a nyári időszakra jellemző heves csillaghullás tévesztette meg észlelőket.
 
 
A legtöbb objektumot ugyanis hosszú percekig látták az észlelők, és ez egyáltalán nem jellemző a Föld légkörébe belépő, és abban elégő meteorokra.
 
 
Az éjszakai észlelések mellett sok esetben nappal is láttak fényes, korong és gyűrű alakú szerkezeteket a környéken élők, mi több azt egyik UFO-ról sikerült fényképfelvételt is készíteni.
 
 
UFO-T RÖGZÍTETT AZ IDŐKÉP WEBKAMERÁJA? 
 
2010. június 21.
 
Július 19-én rejtélyes égi jelenséget filmeztek le Békéscsaba felett is. A videót az időkép.hu békéscsabai felhasználójának webkamerája készítette. 
 
 
 gyorsított felvételen egy hullócsillaghoz hasonlító tárgy látható rövid ideig. A következő jelenetben több, látszólag alakzatban mozgó fénylő pont tűnik fel.
 
 
 
Ennek a felvételnek az eredete azonban nem ismert.
 
 
 
UFO DUNAKESZI-FÓT TÉRSÉGÉBEN? 
 
2010. június 22.
 
Ezt az érdekes beszámolót N. Mihály juttatta el az ufohirek.hu-nak:
 
Hihetetlen élményem volt ma este. Kivittem a szemetet és egy UFO-t láttam Dunakeszi-Fót térségében. Mire kivittem a telefonomat levideózni, már eléggé eltávolodott, de azért még egy kicsit látszott. A mellékelt videón megnézhetik. Sajnos az utcai lámpa eléggé bezavart. Annak van az az erős fénye.
 
 
A videó első 2 másodperében látszik felvillanni, aztán a 14-22.mp.-ig lehet ismét látni egy picit, amikor rázoomoltam. A képet 90 fokkal el kellene forgatni, mert a  telefonom úgy vette fel.
Kb. akkora volt, mint a hold, az alján nagyon erős vibráló fénnyel. Egy légballonra emlékeztetett, ahol a tűz homogén fénnyel megvilágítja a ballont. Azonban sokkal gyorsabban és szabálytalanabbul mozgott. Sajnos amikor levideóztam, már csak egy erősebben világító csillagra hasonlított, ami mozog, és a fénye vibrál.
Hihetetlen élmény volt, még mindig a hatása alatt vagyok!
 
Megjegyzés: a felvétel gyenge minőségű, így nehéz (sőt lehetetlen) megállapítani, mi látszódik a háttérben. A beszámoló alapján én egy kínai lampionra gyanakszom.
 
 
UFO SZEGEDEN?
 
2010. június 21.
 
A délmagyar.hu beszámolója szerint július 15-én 23.05 perckor Szegeden, a Szivárvány utcában egy észlelő dél-délkeleti irányban furcsa repülő tárgyat vett észre, amely lángolt, és jól látszódott a törzse. Mint később kiderült, mások is látták a jelenséget:
 
 
"Azt hittem, hogy repülő, és leszálláshoz készülődik, ami nem csoda, mert a távoli gépek már Szeged felett elkezdenek süllyedni. Volt egy pillanat, amikor azt hittem, kigyulladt gépet látok. ÉNY-ról DK felé tartott." -emlékezett vissza az egyik szemtanú.
"Láttam az adott időpontban Alsóvárosról a jelenséget. Erősen fénylő háromszög alakú tárgy keletről ÉNY felé haladt az égen, ami úgy villódzott mintha égett volna, és egy repülőgép sebességével haladt, majd felgyorsult és eltűnt." - olvashattuk Dávid beszámolóját az interneten.
Az egyre szaporodó bejelentések nyomán jelentkezett egy személy, aki azt állítja: szó sincs UFO-ról, mindössze az általa feleresztett kínai lampion tévesztette meg a szemtanúkat.
"Az egyik barátunk születésnapját ünnepeltük egy lámpionnal, ami olyan, mint egy lámpabúra. Van rajta egy kis kanóc, amit ha begyújtunk, akkor 1.5 km magasra felszáll".
Sós Tibor, szegedi kutató azon a véleményen van, hogy üstököst láthattak a szemtanuk. Véleménye szerint a fénylő lángcsóva általában üstökösre utal.
 
 
 
VILÁGOK HARCA - ŐSBEMUTATÓ AZ ELTÉ-N
 
2010. június 21.
 
Június 1.-én került bemutatásra a Proscenion Drámaszínház előadásában H.G. Wells nagyhatású művének, a Világok harcának a speciális magyar változata az ELTE épületében.
 
 
A ma már klasszikusnak számító rádiójáték, -amely 1938-ban annyira megtévesztette a hallgatókat, hogy sokan az USA-ban, Chilében, sőt még Ecuadorban is öngyilkosok lettek-hatalmas sikert aratott, és felejthetetlen élménnyel gazdagította a nosztalgiára vágyó nagyközönséget.
A rádiójáték speciális, magyar változata letölthető innen:
 
 
 
SZENZÁCIÓ! CHUPACABRA UKRAJNÁBAN!
 
2010. június 21.
 
Az utóbbi időben megszaporodtak az olyan bejelentések, amelyben az ukrán gazdák soha nem látott, ijesztő lényről számolnak be, amely megölte, majd kiszívta a háziállataik vérét.
 
 
A Harkov környékén felbukkanó egyed elsősorban a nyúl- és a juhállományt pusztítja. Az egyik szemtanú, Jurij Miscsenko elmondta, hogy a saját udvarán találkozott szemtől szembe az ijesztő lénnyel. A misztikus teremtmény leginkább egy kutya és egy kenguru keverékéhez hasonlított, és a járáshoz a hátsó lábait használta.
Az egyik ukrán televízió híradójában nyilatkozó biológusok kétségbe vonták az ukrajnai kecskeszívó létezését. Szerintük valószínűleg hiúzokról van szó, bár a nyomok egyértelműen chupacabra jelenlétére utalnak.
 
 
UFO UNGVÁR FELETT
 
2010. június 21.
 
Ez titokzatos repülő tárgy 2010. június 2-án 17 óra 39 perckor jelent meg Ungvár egén, Rozovka falu fölött (pontos geokoordinátái: 22.269934,48.579567).
Egy helybéli újságírónak, Jaroszlav Szocskának sikerült lefilmeznie ezt az ezüstös színű, szárnyak nélküli repülő tárgyat, amely a repülőgépektől eltérően hangtalanul szelte át az eget .
 
 

 
AJÁNLÓ
 
 
 
+ + +
 
A HÓNAP VIDEÓI
 
UFO Békéscsabán?
 
UFO Ungvár felett
 
+ + +
 
UFO TV
 
 
 
 
 
NULLADIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁSOK 1992.
 
+ + +
 
A HÓNAP CIKKEI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
HÍRARCHÍVUM
 

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox