UFO-HÍREK 2010. MÁRCIUS

     CSÉSZEALJ ALAKÚ OBJEKTUM  
 
2010. március 22.
 

Ezt az érdekes beszámolót és fotót az ufohirek.hu egyik kedves Olvasója, K. Gábor juttatta el hozzám:

 

"Egy hete munka ügyben Liszabonba kellett utaznom néhány napra. Március 17-én, szerdán késő délután, egy irodaépületből kijövet, éppen a bérelt kocsimhoz tartottam, amikor észrevettem valamit, ami a közeli fák mögül emelkedett fel. Egész alacsonyan lehetett, mert először csak arra lettem figyelmes, hogy a fák fölé emelkedik valami, ami úgy 15 méteres magasságban megáll.

 

 

Az alján két erős piros és két kék fény szabályos időközönként mindig kialudt, majd újra kigyulladt. Aztán a tárgy minden hang nélkül megindult, és átvágott a parkoló egy része felett, majd ismét megállt, ugyanabban a magasságban tőlem nem messze. Ekkor már átvillant rajtam, hogy valószínűleg egy ufót látok. Előkaptam zsebemből a mobilomat, fényképező módra állítottam, és készítettem egy fotót. Erre a tárgy újra megindult, majd iszonyatosan begyorsult, és tartva a magasságát eltűnt szem elől. Az esetnek rajtam kívül több szemtanúja is volt.

A fényképet egy Samsung SCH-U510 mobillal készítettem, amelyet minden változtatás nélkül csatolok. Az egyetlen amiért dühös vagyok, hogy a telefon beállításai miatt, csak egy VGA minőségű képet készíthettem az ufóról, pedig a mobilom 1 megapixelt is tud."

 

 PAX GALAKTICANA DÍJ ÁTADÁSA  
 
2010. március 12.
 
 
 
MEGOLDÓDOTT A CHUPACABRA REJTÉLY?   
 
2010. március 12.
 
A legendás chupacabra testére bukkantak egy amerikai ház előtt. Vagy mégsem? A KSAT riportere Steve Roldan rávetette magát a témára, de mi lehet az igazság?
 
 
Többek  szerint biztosan a legendás chupacabra testéről van szó, ezt mondja a preparátorként dolgozó Jerry Ayer is, így megoldódott az ősi kérdés, míg a szkeptikusok továbbra sem hisznek a dologban.
 
 
NANA... A JETI!     
 
2010. március 12.
 
Havasi ember, nagyláb, vagy jeti: a világ különböző pontjain felbukkanó, rejtélyes se-ember-se-állat neve. Annyi szemtanú, annyi elbeszélés született már velük kapcsolatban, hogy igen nehéz kétségbe vonni a létezésüket.
 
 
Nem is beszélve arról, hogy a bolygón szanaszét élő, egymással semmilyen kapcsolatban nem levő, idegen nyelveket nem beszélő emberek kísértetiesen azonos élményekről számoltak be a jetik kapcsán.
 
A cikk további része:
 
 
EGY ELFELEDETT FELVÉTEL   
 
2010. március 7.
 
Néha egy-egy elfeledett, de az UFO-kutatás szempontjából igen fontos filmrészlet bukkan fel a világhálón. Az alábbi felvételt az RTL II csatorna adta le, de az esetet a szép emlékű UPN tévécsatorna The Paranormál Borderline Show-jában mutatták be először, ha jól emlékszem 1996-ban. Nézzük, mi látható a felvételen: egy bolt biztonsági rendszerének négy kamerája közül az egyik (jobb felső) rögzíti, amint az eladó a kapun keresztül távozik.
 
 
Nem sokkal később egy hatalmas villanás látható, és a biztonsági rendszerben zavar keletkezik, majd miután a kép helyreáll azt láthatjuk, hogy a személy a kapu előtt fekszik, majd bizonytalan mozdulattal feláll és távozik. Vajon mi történhetett? Az UFO-kutatók szerint egy földönkívüli emberrablást rögzített a biztonsági kamera. Érdemes megfigyelni a jobb alsó képen az időt, mikor keletkezett zavar és mikor állt helyre a rendszer...
 
 
GORILLA A MARSON?    
 
2010. március 7.
 
A természet képes arra, hogy olyan felszíni alakzatokat hozzon létre, amelyek megszólalásig hasonlítanak konvencionális dolgokra. A mars sziklás felszíne különösen alkalmas erre, hiszen a vörös bolygót kutató szondák felvételein -már eddig is- többen is csontvázakat és koponyákat véltek felfedezni.
 
 
Nem véletlenül! Néha a hasonlóság szinte már zavarba ejtőnek bizonyul. Most újabb rejtéllyel bővült a repertoár: a NASA szakemberei is a fejüket csóválták, amikor egy szürke hátú gorillához hasonló felszíni alakzatot fedeztek fel az egyik marsjáró által készített fotón. Vajon mi lehet? Élőlény, szikla vagy egy mesterséges szobor? Döntsék el Önök!
 
 
UFO KONGRESSZUS ÚJPESTEN  
 
2010. március 7.
 
Március 6-án került megrendezésre az Újpesti Gyermek -és Ifjúsági Házban az Ufómagazin, és az Ufószövetség kongresszusára. A tavalyi évhez hasonlóan az idei rendezvény legfőbb témáját a 2012-es katasztrófa szolgáltatta.
 
 
 
 
 
A telt házas rendezvényen (320 fő) előadást tartott Novák Péter, Morvay Kendra, Tasi István, Schumiszky Nándor, Csefkó Pál, Máté Imre, Éles István, Benedek Bernadett, Tóth László, Gyurcsók József, Kalmár János, Kisfaludy György, Sós Tibor, Molnár György és Egely György. A napot egy jó hangulatú fórum zárta, ahol az előadók válaszoltak a nézők által feltett kérdésekre.
 
 
POSZTUMUSZ DÍJ SZALAY IVÁNNAK
 
2010. március 7.
 
Az idei évben a Pax Galakticana - Colman von Keviczky Díjat az UFO-kutatás népszerűsítése terén végzett kiemelkedő munkájáért  Szalay Iván (1936-2009) kapta.
 
A díjat Szalay Iván lányának juttatja el a szakmai bizottság!
A BECSAPÓDÓ METEORIT FELVÉTELEI   
 
2010. március 7.
 
Február 28-án éjjel egy meteorit szelte át Magyarország egét. A jelenséget néhány térfigyelő kamerának sikerült megörökíteni, ebből nyújtok át egy kis válogatást!
 
 
 
 
 
 

 
AJÁNLÓ
 
 
 
+ + +
 
A HÓNAP VIDEÓJA
 
Tűzgömb Magyarország felett
 
+ + +
 
UFO TV
 
 
 
 
 
NULLADIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁSOK 1992.
 
+ + +
 
A HÓNAP CIKKEI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
HÍRARCHÍVUM
 

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox