UFO-HÍREK 2010. JANUÁR

 
UFÓVILÁG 
 
2010. január 18.
 

UFÓVILÁG címmel rendezi meg 2010. március 6-án soron következő konferenciáját az Ufószövetség és az Ufómagazin.

A rendezvényen kerül kiosztásra a Pax Galakticana - Colman von Keviczky-Díj.

 

Helyszín:

Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház

 

Meghívott előadók:

 

Benedek Bernadett

Dr. Egely György

Éles István

Kalmár János

Kisfaludy György

Linszter Árpád

Novák Péter

Sós Tibor

Tasi István

Tóth László

 

és más ismert kutatók...

 

 

 

 

JÖN! ELEKTRONIKUS UFO MAGAZIN 

 
2010. január 18.
 

20 évvel ezelőtt, amikor létrejött a RYUFOR Alapítvány, majd annak országos hálózata a Magyar UFO Kutatási Központ, megfogalmazódott bennünk egy szándék: célunk egy olyan UFO-archívum megteremtése, létrehozása volt, amely révén bárki betekinthet a Magyarországon történt UFO-esetek dokumentumaiba. Beszámolókat, összefoglalókat tanulmányozhatnak át, megvizsgálhatják a szemtanúk által készített fotókat, filmeket, betekinthetnek a legérdekesebb esetek sajtó összefoglalóiba, az esetekről készült riportokba.

 

 

Az archívum létrejött, és a XXI. század megteremtette annak módját is, hogy egyetlen e-magazinon keresztül Ön is betekintést nyerhessen Magyarország legizgalmasabb UFO-eseteibe. Ígérjük. Már nem kell sokáig várnia és Ön is kézbe veheti Magyarország első elektronikus UFO-magazinját, az UFO RIPORTOT!

 

Megrendelhető itt:

 

RYUFOR ALAPÍTVÁNY HONLAPJA

 

 

RITKA LÉGKÖRI KÉPZŐDMÉNY 

 
2010. január 18.
 

Bár a világsajtó az UFO-k legújabb bizonyítékának állította be a dolgot, de az igazság az, hogy az Uruguay partjainál lencsevégrekapott lélegzetelállító tünemény egy ún. görgőfelhő volt. 

 

 

Fotó: Danielle M. Eberl

 

 
 
EXOBOLYGÓK FELTÉRKÉPEZÉSE: MINTA A FÖLD 
 
2010. január 18.
 

Frey Sándor  érdekes cikke az exobolygó kutatásról az Űrvilag.hu csillagászati portálon jelent meg (érdemes elolvasni):

 

Exobolygók feltérképezése: minta a Föld 

 

 

1 % A MAGYAR UFO KUTATÁSÉRT! 

 
2010. január 18.
 

20 éves a szervezett az UFO kutatás Magyarországon és nem véletlen, hogy épp 20 éves a RYUFOR Alapítvány!

 

 

Adója 1%-nak felajánlásakor kérjük jusson eszébe az elmúlt 20 év legmeghatározóbb UFO-kutató szervezete. Kérjük, támogassa a Magyarországi UFO-kutatást a RYUFOR Alapítványon keresztül!

Köszönjük!

 

Adószám: 19066479-1-05

 
 
ISMERETLEN OBJEKTUM HÚZOTT EL A FÖLD MELLETT 
 
2010. január 14.
 
Ismét megúsztuk! Tegnap (január 13.-án) egy különös objektum húzott el a Föld mellett, amelyről még a kutatók sem tudják, hogy meteorit vagy emberi kéz alkotása-e?! Még az is elképzelhető, hogy az ötvenes évek sikertelen szovjet űrkísérleteinek egyik űrhajója (amelyet bár fellőttek, de nem tudott visszatérni a Földre, benne ki tudja hány asztronautával...) felelős a történtekért.

 

Animáció az ismeretlen égitestről.

Forrás: Alberto Quijano Vodniza, spaceweather

 

A Ria Novosztyinak nyilatkozó Remanzacco Obszervatórium munkatársai úgy vélik, a tárgy szinte pontosan egy év alatt járja be a pályáját. Alan Harris, a U.S. Space Science Institute vezetője viszont nem talál különlegességet az objektumban, amely szerinte teljesen szokványos módon keresztezi a Föld pályáját. Ami a lényeg: január 13-án az ismeretlen tárgy bár megközelítette a Földet, de nem csapódott be és folytatta útját az űrben.

 

 

 
AZ ÉV ELSŐ UFÓJA 
 
2010. január 13.

Újévkor egy egri házaspár különös fényjelenséget látott az égbolton, amelyet meg is örökítettek.A képeken ismeretlen, mozgó, kicsit elnyújtott, kifli alakú narancsos fényfolt látható, amelyet a Cifrakapu úti emeletes házának erkélyéről követtek figyelemmel.

 
 
 "Magasan az égen a Vallon út felől közelített hirtelen irányváltásokkal, január elsején éjfél után úgy negyed egy körül. Nem tűzijáték volt, nem annak a fényei, nem is csillag vagy egyéb égitest, különben az idő is felhős, borult volt. A műholdakat is ismerjük, a repülők fényeit is be tudjuk azonosítani, a hullócsillagot, meteorokat, lézerdiszkót is, de egyiknek sem látszott." ? nyilatkozta az egyik észlelő, L. Tibor a heves Megyei Hírlapnak.
 

 
EMBEREVŐ UFO-K 
 
2010. január 13.
 

 Hatalmas felháborodást váltott ki Angliában egy hirdetés, amiben az állt, hogy a legkövérebb embereket megeszik a földönkívüliek!

A bristoli székhelyű konditerem-láncnak a reklámmal nem az embereket akarta rémisztgetni, mindössze az egészséges életmódra kívánta felhívni a figyelmet.

 

 

A reklámot azonban sokan félreértették, és volt olyan túlsúlyban szenvedő brit lakos, aki emiatt öngyilkos akart lenni.

A hirdetéssel kapcsolatban keresett fel egy Budapesten megjelenő újság munkatársa, és arról érdeklődött, hogy az ilyen jellegű dolgok mennyire ártanak a téma kutatóinak, és mivel táplálkoznak a földönkívüliek? A kérdéseire adott válaszaimat hamarosan elolvashatják a lapban.

 

 

UFO CSAPÓDOTT A MERKÚRBA?  
 
2010. január 13.
 

Mindenki nagy izgalommal várta a Messenger űrszonda küldetését, amely soha nem látott részletességgel feltérképezte fel a Merkúrt.

A várakozás nem volt hiábavaló... Kiderült, hogy a bolygót egy, részben a bolygó felszínéről származó részecskékből álló vékony burok (exoszféra) veszi körül.

A nagyfelbontású felvételek között tallózva számos furcsa felszíni alakzat fedezhető fel.

 

 

Vannak itt víz nyomaira utaló fehér foltok, a merkúri kráterek által formált szabályosnak tűnő "lábnyomok", és egy talajba fúródott, korong alakú, sötét tárgy is, amely élesen elüt a többi felszíni alakzattól.

 

 

Lehet, hogy egy szerencsétlenül járt UFO maradványaira bukkant az űrszonda?

 

Forrás:

 

Óriási lábnyom, gyűrött hegyhátak és kettős becsapódások a Merúron 

 

AJÁNLÓ
 
 
 
+ + +
 
A HÓNAP VIDEÓJA
 

UFO Moszkva felett, 2010. jan. 10.

+ + +
 
UFO TV
 
 
 
 
 
NULLADIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁSOK 1992.
 
+ + +
 
A HÓNAP CIKKEI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
HÍRARCHÍVUM
 

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox