UFO-HÍREK 2009. MÁJUS

EZ HIHETETLEN! - KONGRESSZUS A MOM-BAN 

 

2009. május 20. 

 

2009. június 13-án 10 órától az EZ HIHETETLEN! kongresszuson tartok előadást, amelyre mindenkit nagy szeretettel várok!

 

A rendezvény plakátja:

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

 

KENYÉR ÉS CIRKUSZ: KOPONYA A MARSON 

 

2009. május 20. 

 

Nehezen hihető történet, de mivel a tömegnek kenyér kell és cirkusz, ezért a bulvár sajtó ismét előkapta ezt a szenzációs (???) képet:

 

 

Kapcsolódó cikk:

 

Koponya a Marson

 

 

EGY FELERÁGOTT CSONT: 51-ES KÖRZET 

 

2009. május 20. 

 

Cikk a híres 51-es körzetről a Múlt-kor internetes hírportálon:

 

Kémrepülőket tesztelnek az 51-es körzetben?

 

 

FEKETE GÖMB  

 

2009. május 20. 

 

Május 16.-án szombaton Kisvárdán, egy fiatalokból álló baráti társaság 21.45 körül egy fekete gömböt látott, amelynek oldalán egy piros fényreklámhoz hasonló rész volt látható.

Az objektum olyan mozgást végzett, amelyre ma még egyetlen földi szerkezet sem képes.

Hamarosan részletesebb beszámolót teszek közzé az esetről...

 

Addig is várom azok jelentkezését, akik szintén látták a jelenséget!

 

 

ÚJABB FOTÓK 

 

2009. május 20. 

 

Az alábbi képet Sz. Krisztián jutatta el az ufohirek.hu részére:

 

"A képeket az újpesti lakásom konyhaablakából készítetem. Az ufók azok kb. Fót és Mogyoród felett lehettek, talán egy kicsivel távolabb még Pesttől. Ezt egy körülbelüli magasság, és az általam megítélt 45 fokos szög alapján ítéltem meg."

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

 

REPÜLŐ ÉS UFO 

 

2009. május 20. 

 

A feleségem egyik barátnője juttatta el részemre ezt az érdekes fotót.

A kép PENTAX K100D Super fényképezőgéppel készült 2008. október 12-én. Egyéb információ -sajnos- nem áll rendelkezésemre...

 

A fotó:

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

 

FÉNYEK GYULA FELETT - AZONOSÍTOTT UFO-K  

 

2009. május 20. 

 

Egy Kedves Olvasóm, A. György Gyuláról küldte el részemre május 16-án az alábbi beszámolót:

"Tegnap  este 22:12-kor, majd kb. 20 perc  múlva 15-20 narancssárga fénypont haladt el a város felett, teljesen hangtalanul, a magasság csökkenése nélkül. Mellékeltek 2 db, fényképezőgéppel felvett mozgó filmet, sajnos nagyon gyenge minőségű. Olyannak tűnt, mint, ha sárkányrepülősök siklottak volna át a város felett, mindegyiken egy narancssárga lámpával. (Netán Csernobiliból érkező, és ezért világító, radioaktív vadludakhoz volt szerencsénk?) Észak felől érkeztek, kelet felé távoztak. Az első csoport a város északi oldala, a másik a román oldalon ment végig. Vajon mit láthattunk?"

 

A jelenségről két, gyenge minőségű videót is közzétettek a Youtube-n:

 

 

 

A kérdésre a választ a BEOL internetes portál látogatói adták meg. Egy fórumon -amely az észleléssel foglalkozott-  Kitty az alábbiakat írta:

"Na, mielőtt bárki azt hinné, megszálltak minket az idegenek, tisztázom a helyzetet. A csiga kertben esküvőt tartottak, és jópár narancssárga, lampionszerű tárgyat felengedtek, működése hasonló a hőlégballonokéhoz. Én is láttam, saját szememmel, úgyhogy nem kell megijedni, ez egyfajta pirotechnikai eszköz. Nem UFO, stb Szimpla szórakozás, és gyönyörű volt egyébként."

Ezt Kriston Endre, a Magyar UFO-kutatási Központ vezetője is megerősítette:

"Sajnos azt kell feltételeznünk, hogy ezúttal is kívánságlámpák riogattak, akár csak Győrben idén januárban, ahol szintén készült videó felvétel.
A részleteket lásd a Magyar UFO Kutatási Központ honlapján."

 

A témához kapcsolódó cikk:

 

Különös fények a gyulai égbolton 

 

 

UFO-K AZ AKTÍVBAN 

 

2009. május 20. 

 

Két héttel ezelőtt megkeresett az Aktív egyik szerkesztője, segítségemet kérte, mivel magyarországi UFO-esetekkel kapcsolatban szeretett volna egy műsort készíteni. A TV2 korrekt partner, nem célja az UFO-téma lejáratása, nevetségessé tétele (ez korábbi műsoraikból kiderült, és most ne a Mónika Showra gondoljunk), ezért szívesen segítettem.

A forgatás a jelzett időben megtörtént, de aki részt vett már ilyen felvételen, az tudja, hogy nincs idő semmire, a riporter és stábja általában rohan, így marad pár beállított kép, meg egy-két mondat és már mennek is tovább. Jelen esetben is ez történt, így komoly témakifejtésre nem volt módom. Az anyag másnap került bemutatásra, sőt a Mokkában egy rövidített verzió is látható volt.

Rajtam kívül a magyar UFO-kutatás nevetségessé tételének élharcosa, Kisfaludy György, egy csillagász Kővári Zsolt és Sós Tibor kutató kollégám szerepelt, ez utóbbi rendkívül korrekt tájékoztatást adott a közeli találkozásokról. A teljes riport felkerült a Youtube-ra, íme:

 

 

A műsorhoz kapcsolódó cikkek:

 

Egyre többen látnak UFO-kat 

Aktív: léteznek az UFO-k? 

Az 5perc hírportál cikke 

 

 

 

UFO A VULKÁN FELETT? 

 

2009. május 10. 

 

UFO a mexikói Popocatepetl vulkán felett (webkamera felvétel) - 2009. március 15.:

 

 

REPÜLŐ ALAKZAT SZLOVÁKIÁBAN 

 

2009. május 10. 

 

Egy 19 fénypontból álló repülő alakzatról sikerült filmfelvételt készíteniük április 28-án a szlovák rendőröknek. A hírek szerint számos telefonhívás érkezett a rendőrségre, amelyben a polgárok alakzatban repülő tárgyakról számoltak be. A rendőrök éberek voltak, így maguk is szemtanúi lettek az eseményeknek.

 

 

Elmondásuk szerint 45 fokos magasságban, fényesen ragyogó, gömb alakú szerkezetek szelték át az eget, amelyekről sikerült egy rövid filmfelvételt készíteni. Az anyagot megtekintette egy pozsonyi meteorológus, aki (összegezve és figyelembe véve az aznapi időjárási adatokat) nem tudott magyarázattal szolgálni a látottakra.

 

 

JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN 

 

2009. május 10. 

A világ legszerencsésebb emberének mondhatja magát Tim Tevebaugh, akinek nem akármilyen természeti jelenséget sikerült megörökítenie. Craigmonton közelében autózott, amikor a friss hóval borított lankás prérim számos hóbálát fedezett fel.

 

 

Az egészben az volt a legkülönösebb, hogy sehol nem látott lábnyomokat. Mivel tudta, hogy valami egészen különleges dolgot lát, ezért fényképfelvételen meg is örökítette a látottakat.

A képeket megvizsgálta több meteorológus is, akik csodálkozásukat fejezték ki, de egyben magyarázattal is szolgáltak.

Úgy vélik a hóbálák a hőmérséklet, a páratartalom, a légnyomás és szél szerencsés összjátékaként keletkeztek.

 

Kapcsolódó anyagok:

 

Hóbálák 1.  

Hóbálák 2.  

 

 

KAPCSOLATFELVÉTEL 2028? 

 

2009. május 10. 

 

Egy 46 tagból álló, jövőkutatással foglalkozó kutatócsoport közzétette a következő 30 évre előrejelzéseit. Eszerint 2020 környékén várható az első emberes marsutazás, és ugyanerre az időszakra datálható az MI (mesterséges intelligencia) tömeges elterjedése.

 

 

A földönkívüli lényekkel történő első kapcsolatfelvételre 2038-ig kell várnunk, de elképzelhető, hogy addig rábukkanunk a közeli égitesteken az első mikroszkópikus életformákra.

 

 

OSZTRÁKOK ÉS A FÖLDÖNKÍVÜLI ÉLET? 

 

2009. május 10. 

 

Mindig megmosolyogtatnak az olyan közvélemény kutatások, amelyek az embereknek a földönkívüli/földöntúli jelenségekhez való viszonyára kíváncsiak.

 

 

Legutóbb az osztrákoknál végeztek efféle felmérést, amelyből kiderült, hogy a sógorok 11 %-a gondolja úgy, hogy a Földünkön megjelenő azonosítatlan repülő tárgyak földönkívüli lények által vezetett szerkezetek.

 

 

HAMAROSAN FRISSÍTÉS 

 

2009. május 6. 

 

Április közepétől május elejéig külföldön tartózkodtam, így nem tudtam

frissíteni a honlapot.

Most, hogy hazatértem ígérem, hogy egy-két napon belül számos érdekes és izgalmas UFO-esetet töltök fel a honlapra.

Türelmüket köszönöm!

 

 
AJÁNLÓ
 
 
+ + +
 
PÁLYÁZAT
 
 
+ + +
 
A HÓNAP VIDEÓI
 
Retro UFO: A voronyezsi eset
 
 
 
+ + +
 
A HÓNAP CIKKEI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
HÍRARCHÍVUM

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox