UFO-HÍREK 2009. SZEPTEMBER

AZ ÉV SZENZÁCIÓJA: VÍZ A HOLDON!  

 

2009. szeptember 30.

 

Ami a múlt héten csak pletyka volt, az mára valósággá vált.

Íme az év híre: Földünk kísérőjén fellelhető az élethez nélkülözhetetlen víz!

Sőt, erre képi bizonyíték is van, hiszen a NASA láthatóvá tette az égitesten található vízlelőhelyeket. A beérkezett adatok elemzéséből kiderült, hogy a Hold egy kopárabb terület, víz csupán a felszín alatti rétegekben található, igen csekély mennyiségben (300 millió tonna körül lehet). De mégis van, és ez azt jelenti, hogy átírhatjuk a csillagászati könyvek Holdra vonatkozó fejezeteit.

 

A kép forrása: NASA

 

Jövő héten az LCROSS-műhold egy becsapódó egységet lő ki a Holdba, hogy közelebbről tanulmányozhassa a szétrepülő jégkristályokat. Feltéve ha sikerül, hiszen a feltételezett holdraszállás óta tudjuk: a Föld hűséges kísérője már foglalt, és nem biztos, hogy annak jelenlegi lakói jó szemmel nézik mindezt...

 

 

ROD POMÁZON  

 

2009. szeptember 29.

 

Egy nagyon szép rod (skyfish) felvételt kapott az ufohirek.hu  Gergő nevű Kedves Olvasónktól.

 

"2009. szeptember 18-án készítettem ezt a felvételt az udvaromon (Pomázon) az előző nap újonnan vásárolt Olympos mju touch 8000 típusú gépemmel. A házamat, a farakást fényképezgettem. Ezután csak este, amikor néztem vissza a képeket, láttam az egyik képen, hogy a garázsajtó előtt van valami.

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

Az első fotón ugyanott nem volt semmi előtte! Először azt gondoltam, hogy ez egy botsáska, de amikor ránagyítottam a képre, egyértelmű, hogy ez valami más megmagyarázhatatlan dolog volt."

 

Kedves Gergő!

A képen -úgy tűnik- egy rod látható, ehhez hasonló képet már sokszor láttam, de ilyen éles és részlet gazdag fotót még nem.

A kriptozoológia tárgykörébe sorolt rod (rúd) jelenség létezését még a szkeptikus szervezetek is elismerik. Ezek az emberi szem számára láthatatlan életformák valószínűleg már évezredek óta itt élnek velünk a Földön, de létezésük egészen a fényképezőgépek, és filmfelvevő készülék tömeges elterjedéséig titokban marad. A kutatók sokáig azt hitték, földönkívüli szerkezetek állnak a jelenség háttérében, de rájöttek arra, hogy egy légkörben élő ismeretlen, intelligens életforma felelős a történtekért. Ha mindez bebizonyosodik, akkor az a XXI. század egyik legnagyobb felfedezése lehet. A rod elnevezés José Escamilla filmrendezőtől származik, akinek 1994-ben egy forgatás alkalmával számos, pálcika alakú szerkezetet sikerült felvennie.

 

 

A rodok úgy mozognak a levegőben, mint a rovarok, néha szökkennek, vagy valósággal úsznak, de olyan sebességgel, amelyre egyetlen élőlény sem képes. Egyesek szerint plazmatikus életformák lehetnek, mások szerint apró szárnyakkal rendelkező multidimenzionális lényekkel állunk szemben. Annyi biztos, hogy intelligens életformákról van szó, szinte megérzik, ha valaki le akarja filmezni őket, így hiába van számos hely a világon, ahol tömegesen fordulnak elő, ha emberi jelenlétet éreznek, azonnal eltűnnek. Magyarországon is sikerült már rodokról felvételt készíteni, és úgy tűnik, hogy egy Miskolchoz közel fekvő kőbányánál nagy számú rod kolónia található.  

 

 

UFO ÉRSEMJÉN FELETT

 

2009. szeptember 29.

 

Ez az érdekes felvétel június 6-án, 22 óra 18 perckor készült a Bihar megyei faluban (Románia), Érsemjénben.

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

 

EGY RÉGI KÖNYV...

 

2009. szeptember 27.

 

Mindig örömmel tölt el, ha egykori mentoromnak, a világ valaha élt legnagyobb UFO-kutatójának, Keviczky Kálmánnak (Colman S. Von Keviczky) 

-eddig ismeretlen- munkájára bukkanok.

Ma is ez történt...

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

Tudomásomra jutott, hogy előjegyezhető az egyik legismertebb hazai antikváriumban az 1935-ben megjelent "Hogyan védekezzen a polgári társadalom légi és gázveszély ellen!" című 61 oldalas könyv.

 

A nagyításhoz kattints a képre!

 

 A kötet címlapját és a kötetben található közel 30 illusztrációt a ludovikás fiatal katonatiszt, Keviczky Kálmán készítette.

Már alig várom, hogy kézhez kapjam a könyvet...  

KÖNYVET ÍROK A FÖLDÖNKÍVÜLI GYERMEKRABLÁSOKRÓL...  

2009. szeptember 24.

Kedves Látogatók! Tájékoztatásul közlöm, hogy a mai napon elkezdtem a már régen tervezett UFO-témájú könyvem írását! A mű megjelenésének legvalószínűbb időpontja: 2010. karácsony, mivel magánkiadásban kívánom megjelentetni. Nem titok: a könyv angol verziójával a külföldi kiadókat veszem célba...

 

A könyv tervezett címe (magyar-angol):

 

Viszkok András: Földönkívüli gyermekrablások

Andreas V. Cook: Alien Intervention: Children Abductions

 

Folyamatosan adok közre kisebb részleteket a könyvből, tehát érdemes lesz figyelmi...

 

 

SZENZÁCIÓ! MÉRFÖLDKŐ AZ EXOBOLYGÓ KUTATÁSBAN 

2009. szeptember 16.

Mérföldkő az exobolygókutatásban: Föld-típusú exobolygót találtak

Mérföldkőhöz érkezett az exobolygók kutatása: egy kőzetbolygót találtak a csillagászok.

 

 

A Földünkhöz hasonló égitest nem kedvez az élet számára, ugyanis olyan közel kering csillagához, hogy felszínét nappal izzó kőzetek borítják, éjszaka pedig -200 fokos a hideg.

 

Bővebben:

 

Mérföldkő az exobolygókutatásban: Föld-típusú exobolygót találtak

 

MEGOLDOTTÁK A BERMUDA HÁROMSZÖG REJTÉLYÉT

2009. szeptember 15.

Egy érdekes dokumentumfilmet vetített le nemrég a BBC televiziós csatorna Angliában. Ebben megpróbálták megfejteni a Bermuda-háromszögben eltűnt repülők rejtélyét. Mi több, sikerült is, hogy milyen eredménnyel, az persze más lapra tartozik.

Két olyan repülőgép történetét vizsgálták meg, amelyeknek a múlt század negyvenes éveiben veszett nyomuk a Bermuda, Florida és Puerto Rico által határolt területen.

 

Kép forrása: Abcnews.com

 

A szakértők arra a megállapításra jutottak, hogy az eltűnésük mögött nem az UFO-k vagy más misztikus és számunkra még nem ismert természeti anomáliák állnak, hanem a megbízhatatlan fűtőrendszer, valamint a rosszul tervezett kerozinfogyasztás. A rejtélyt fokozhatta, hogy a rossz kommunikáció miatt a mentőalakulatok is későn értek ki a helyszínre, így addig minden, ami a gépekből maradt, már elsüllyedt az óceánban.

 

Aki bővebben akar olvasni a témáról, annak ajánlom figyelmébe az alábbi cikket:

 

Bermuda Triangle  Plane Mystery Solved

GOOGLE UFO-S SOROZAT 

2009. szeptember 15.

A világ legnépszerűbb keresője, a Google ígéretéhez híven folytatta az UFO logó sorozatát.

Szeptember elején egy napig egy UFO világította be a Google felirat egyik "O" betűjét, tegnap pedig egy gabonakörben olvasható a kereső neve.

ÚJABB KEVICZKY VIDEÓ A YOUTUBE-ON! 

2009. szeptember 15.

Egy 1996-ban készült amatőr felvétel került fel a youtube-ra, amelyen Balla László (az egykori nyíregyházi UFO-Klub vezetője és a Látogatók fanzin szerkesztője) faggatja Kálmán bácsit a mexikói UFO-bébiről, valamint a roswelli UFO-katasztrófáról.

A beszélgetésbe bekapcsolódik Michael Hasseman világhírű német UFO-kutató (Magazin 2000 főszerkesztője) is, aki jelenleg is a Keviczky hagyaték gondozója.

Ajánlott honlapok:

Keviczky Kálmán emlékoldal

Keviczky Kálmán a Wikipediában

KÉPEK ÉS TALÁNYOK 

2009. szeptember 15.

Ez az érdekes felvétel 2009. június 6-án készült Óbudán. A viharfelhők alatt egy érdekes objektum látható, amelyről nem lehet megállapítani, mi is valójában.

 

 

A másik képet R. Emese jutatta el az ufohirek.hu részére. A felvétel bár érdekes, de erről sem lehet egyértelműen megállapítani, hogy mi látható rajta.

 

 

Talán egy madár felelős a történtekért?

DÍNÓ A TÓ FELETT?

2009. szeptember 15.

Szeptember 6-án egy 44 éves argentin férfi, Rafael Pino az El-Nihuil tavon horgászott, amikor észrevett a távolban egy különös valamit, amint éppen a víz felett lebegett.

 

 

A jelenséget mobiltelefonjának segítségével meg is örökítette, így bár a felvétel minősége nem éppen a legjobb, de sokak szerint egy 66 millió évvel ezelőtt kihalt őskori pterodactyl

(szárnyas gyík) látható rajta, amelyet már több alkalommal láttak a helyszín közelében.

 

Bővebben:

 

Más personas dicen que vieron ovnis en El Nihuil 

SZAKMAI TALÁLKOZÓ GYOMAENDRŐDÖN 

 

2009. szeptember 14.

 

2009. szeptember 12-én Gyomaendrődön került sor arra a szakmai találkozóra, amelyre -nagy örömömre- az idén én is meghívást kaptam. Mindig szívesen megyek a neves Körös parti városba, hiszen a Dr. Frankó Károly vezette UFO-szervezet méltán vívott ki a tiszteletet és megbecsülést a hazai mozgalom aktivistáinak körében.

 

 

A rendezvényen előadást is tartottam, rajtam kívül Pusztay Sándor, Mété Imre és Oláh András számolt be legfrissebb kutatási eredményeiről.

 

 

A rendezvényen nagy örömömre több kedves ismerős is feltűnt: Süveges József pécsi és Gombosné Szabó Emília szegedi kutatókkal is találkozhattak a résztvevők. A rendezvény igen jól sikerült, és a nap végén számos hasznos ismerettel gazdagodva térhetett haza mindenki. Köszönöm a gyomai barátaimnak a meghívást!

 

 

NOSZTALGIA: NULLADIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁSOK!  

 

2009. szeptember 12.

 

Emlékeznek még rá?! Ha már nem, akkor egy kis emlékeztető:

 

 

GALAKTIKA NAP - GYOMAENDRŐD 2009.  

 

2009. szeptember 11.

 

10 éves a Galaktika nap rendezvénysorozat!

Időpont:  2009. Szeptember 12. (szombat)

Helyszín: 5500 Gyomaendrőd, Erzsébet Liget, Kner Nyomda Faház

 

 

Program előzetes:

1, Viszkok András: Az UFO-kutatás jelene

2, Oláh András: Terraformálás

3, Máté Imre: Vonzás és Teremtés, Törvények és Lehetőségek

4, Pusztay Sándor: Kozmikus nyomok a földön

A téma és a rendezvény iránt érdeklődőket délután 14.00-tól szívesen látjuk a nyomda faházában, az Erzsébet-ligetben.

 

A rendezvényről videóbeszámolót készítek, amelyet hamarosan megtekinthetnek a honlapon!

 

 

JAPÁN MINISZTERELNÖK FELESÉGE ÉS AZ UFO-K 

 

2009. szeptember 10.

 

A The Times szenzációhajhász cikke nyomán pillanatok alatt bejárta a hír a világot: a japán miniszterelnök felesége a Vénuszon járt! A japán first lady ugyanis nyíltan beszélt arról, hogy többször elrabolták az UFO-k és járt a bázisokon, amely a Vénuszon található.

 

 

Egyébként Hatojama Mijuki már régóta ismert arc a szigetországban, hiszen férje politikai karrierje előtt médiasztárként jelentős hírnevet szerzett magának. Ő is azok közé tartozik, akik bedőltek a 2012-es "teljes átalakulás" mesének és hisznek abban, hogy három év múlva az ember képes lesz fotonokkal táplálkozva életben maradni.

 

Ajánlott oldal:

 

Prva dama Japonske trdi, da je bila na Veneri

 

 

 

KIS LÉNY, NAGY HOAX (FRISSÍTÉS)!

 

2009. szeptember 9.

 

Frissítés:

 

Újabb hírek érkeztek az állítólagos mexikói földönkívüliről. Állítólag nincs DNS-e, pedig a dezoxi-ribonukleinsav örökítő anyaggal minden élőlénynek rendelkeznie kell.

Ettől függetlenül Jaime Maussan mexikói ufókutató biztos abban, hogy a két éve vadcsapdába szorulva talált, és a három óra küszködéssel vízbe fojtott lény egy távoli bolygóról érkezett faj képviselője volt.

A hírhez kapcsolódó apróság: három független mexikói labor egyikében sem sikerült DNS-mintát venni a lényből. Maussan ezért két kanadai laborban is megvizsgáltatta a testet, de azok sem jutottak semmire. Vagyis bejött az, amit mondtam: ez az egész egy újabb akció volt arra, hogy egyesek a zsebüket teletömjék, hírnevet szerezzenek maguknak, és bizonyos körök utasítására a témát nevetségessé tegyék.

 

Videó ajánló

 

Pataky Attila és Kalmár János a mexikói lényről 

 

+ + +

 

Amit már nagyon vártam, most végre megérkezett, mármint a szokásos évenkénti "szenzációs" ufonauta felvétel.

Megint egy kommersz alkotás, tele ellentmondásokkal.

Nézzük a tényeket: az apró, alig 20 centiméteres, csapdába eset tetemre két éve bukkant rá egy metepeci farmer. Állítása szerint, akkor úgy tűnt, még lélegzik a kis lény, akit nagy keservesen sikerült vízbe folytatnia. A teremtményt azóta vizsgálták a tudósok, akik azután döntöttek arról, hogy nyilvánosságra hozzák a felvételt, miután kiderült, hogy nincs DNS-e.

 

 

Annyit sikerült megállapítani a mumifikálódott testről, hogy a lénynek finom bőre és tágas agykamrája lehettek, ami magas intelligenciára utal.

Az öt ujjal, lapát fogakkal, nagy fülekkel rendelkező összeaszalódott apró lényről szóló tudósítások alaposan megosztották a kutatókat. Természetesen sokan örömüket fejezték ki, és mindezt újabb bizonyítéknak tekintették, de sokan óvatosabban nyilatkozgattak.

 

 

Engem (mint szakértőt) a Blikk keresett meg, hogy kikérje a véleményemet. Én úgy gondolom, hogy egy ócska hamisítványról van szó, csak úgy, mint a híres roswelli boncolási film esetében. Láttam már ehhez hasonló felvételeket, nem is egyet és egy sem állta ki a hitelesség próbáját. Ez esetben is durva hibákat követtek el a készítők, nem ügyeltek a részletekre. Nem beszélve arról, hogy a felvétel Mexikóból származik. Ez az ország az UFO-hamisítások fellegvára, évente több ezer felvétel lát napvilágot, amelyeken állítólag UFO-k láthatók. Sőt! A tavalyi évben négy alkalommal mutattak be a mexikói TV-csatornák olyan amatőr filmeket, amelyeken utcán, erdőben és lakásban megjelenő állítólagos ufonauta volt látható. No comment...

 

 

 

 
AJÁNLÓ
 
 
+ + +
 
A HÓNAP VIDEÓI
 
UFO Mexikó egén - 2009. szeptember
 
UFO az Aktívban
 
+ + +
 
A HÓNAP CIKKEI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+ + +
 
HÍRARCHÍVUM
 

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox