A KONDOROSI UFO EGYESÜLET (ADATBANK) TÖRTÉNETE
 
 

A szervezet a kutatási eredményeit elsősorban az Ufómagazinban, és a Békés Megyei Napban tette közzé,

de a megyei kábeltelevízió hálózatok műsorai is folyamatosan hírt adtak a szervezet működéséről ill. az érdekesebb esetek is bemutatásra kerültek.

1993-ban a Szirén Ruházati Szövetkezet valamint a helyi könyvtár támogatásával megjelent az UFO-k Kondoros felett című kiskönyv.

1994-től 1996-ig a KUFOA tagsága UFO-esetek felderítésével foglalkozott, valamint a Viharsarki Kaleidoszkóp című TV-produkció Rejtélyek és talányok című műsorának elkészítésében segédkezett.

 

  

 

1996-ban, a helyi könyvtár vezetőségének köszönhetően a KUFOA egy klubbot hozott létre, amely pár hónappal később, belső viszályok miatt feloszlott. A tagok jelentős része  (Gyurcsán Tibor, Török Zsolt, Viszkok Mária, Viszkok András és Ladnyik Péter) a KUFOA kutatórészlegében tevékenykedett tovább. Előtte azonban egy sikeres UFO-kongresszus (I. Békés Megyei UFO-Fesztivál) került lebonyolításra a helyi iskolában, amelyen olyan neves előadók tartottak előadást, mint Nemere István, Pusztay Sándor és Hargitai Károly.

1997-ben a Kondorosi UFO Adatbank munkatársait óriási megtiszteltetés érte. Munkájuk elismeréseképpen felvételt nyertek a világ legnagyobb UFO-kutató szervezetébe, az ICUFON-ba! A szervezet vezetője -aki a felvételüket javasolta- Colman von Keviczky, a világ legnagyobb UFO-kutatója volt.

Az ICUFON és a KUFOA közötti sikeres kutató kapcsolat eredményeképpen megjelenhetett az UFO-PROBLÉMA című kiskönyv, amelyet később egy new yorki könyvesboltban is meg lehetett vásárolni.

A KUFOE 1997-ben kilépett a Magyar UFO-Kutató Szövetségből. Ezzel egyidőben a cégbíróságon bejegyzésre került a Kondorosi UFO Egyesület. Ugyanebben az évben, a polgári UFO-kutatás 50. évfordulója alkalmából a tagság megjelentette az UFO Puzzle című kiadványt.

 

A Mai Napban egy kisebb cikk jelent meg szerveztünkről (2009. 03. 11.)

 

1998. elején szintén részt vett egy független, kölcsönös baráti együttműködésen alapuló szerveződés létrehozásában (Független UFO-Kutatók Együttműködése). 

 Az év vége azonban nem úgy alakult, ahogy a tagság elképzelte. Eredetileg augusztus elejére tervezett II. Békés Megyei UFO-Fesztivált -kényszerből- novemberben kellett megrendezni, és emiatt alig 30 ember volt kíváncsi az eseményre. Ekkor a tagok úgy döntöttek, hogy többet nem rendeznek kongresszust a faluban.

 

tovább ->

 

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox