A KONDOROSI UFO EGYESÜLET (ADATBANK) TÖRTÉNETE
 
 

Előzmények

 

Az Ország-Világ című újság 1975-ben több héten keresztül foglalkozott az UFO-jelenséggel. Viszkok Máriát annyira megfogta mindaz, amit olvasott, hogy eltette az adott számokat, hátha még egyszer hasznát veszi...

1986-ban a Békés Megyei Népújságban megjelenik egy rövid cikk a zágrábi repülőtér felett megjelenő UFO-jelenségről. Ez megragadta Viszkok András figyelmét. Megtudja, hogy rokona Mária is érdeklődik a jelenség iránt, ezért elhatározták, hogy behatóan tanulmányozzák a jelenséget.

Viszkok András 1988-ban már önálló kutatásokat végzett, összegyűjtötte és archiválta a Kondoroson és környékén észlelt megmagyarázatlan jelenségeket. Ugyanebben az évben találkozott Nemere István íróval, és készülő könyvéhez rendelkezésre bocsátotta az anyagokat.

1989-ben megjelenik Nemere István: UFO a láthatáron című könyve, amelyben a kondorosi UFO-jelenségekről is szó esik.

 
  
A képek illusztrációk!
 
 
A KUFOA (Kondorosi UFO Adatbank) története
 

Kondorosi UFO Adatbank 1991. januárjában alakult meg, s fő feladata a békés megyei UFO-esetek felderítése illetve szakszerű dokumentálása volt.

A KUFOA 1991-ben csatlakozott a RYUFOR Alapítvány Magyar UFO-Kutató Hálózatához.

1992. szeptemberében, egy előadás keretében, a II. Magyar UFO-Kongresszuson mutatkozott be a szervezet a nagyközönségnek.  A rendezvényen Viszkok András megismerkedett Colman von Keviczkyvel, a világ legismertebb UFO-kutatójával. Ez később kiváló szakmai együttműködést eredményezett.

A KUFOA 1993-ban alapító tagszervezete volt a Magyar UFO-Kutató Szövetségnek, a küldöttek pedig Viszkok Andrást elnökségi tagnak választották meg.

 

tovább ->

 

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox