MAGYAR UFO DÍJ (HUNGARIAN UFO AWARD)
 

A Kondorosi UFO Egyesület kezdeményezésére a RYUFOR Alapítvány, támogatásával 2001. július 1.-én megalapításra került a Magyar UFO-Díj - A Magyarországi UFO Kutatásért, rövidített elnevezéssel UFO-Díj. A díjban kizárólag azon hazai illetve magyar UFO-kutatók részesülhetnek, akik szakmai munkájukkal olyan eredményeket tesznek a magyarországi UFO-kutatás asztalára, amely akár hosszú, akár rövidtávon, de mindenképp a hazai UFO-kutatás előnyére, erkölcsi, szakmai, eszmei és nem utolsó sorban társadalmi megítélésének javulásához, a minőségi munka fejlesztéséhez vezet. Az alapító és az alapításhoz csatlakozók szándéka szerint az adott kutató mindenképpen széleskörű - korlátok és behatárolódások nélküli - szakmai elismerést érdemel. Ezt hivatott képviselni az UFO-Díj. Ismert tény, hogy ma Magyarországon léteznek olyan díjak, amelyek részben a hazai UFO-kutatás, és elsősorban az UFO-, és más megmagyarázhatatlan jelenségekkel kapcsolatos ismeretterjesztés területén tevékenykedőket jutalmazza. Ezen díjakban a gyakorlati, elméleti és levéltári archívumi kutatások terén kiemelkedő munkát végző szakemberek ritkán részesülnek, hiszen munkájuk nem kapcsolódik szorosan az olyan népszerű ismeretterjesztő tevékenységekhez, mint az újságírás, vagy a televíziózás. Az UFO-Díj célja épp ezért a háttérkutatásokat (gyakorlati, elméleti, levéltári kutatásokat) végző személyek elismerésének megteremtése. Az UFO-Díj ugyanakkor nem zárja ki a díjazottak közül a népszerű ismeretterjesztő tevékenységet-végzőket, amennyiben e tevékenységük az UFO-kutatáshoz kapcsolódó kutatási tevékenységgel is párosul. Épp ezért az UFO-Díj félre téve a szakmai-, és média kötődéseket, a hovatartozást, kizárólag a szakmai munka minősége és jelentősége alapján kerül kibocsátásra évente egy alkalommal, szakmai és közönségszavazat alapján. Az UFO-Díj nem jár közvetlen pénzjutalommal, de remélhetőleg a díjhoz csatlakozó klubok, szervezetek, cégek, intézmények, alapítványok és magánszemélyek által felajánlott tárgyi és pénzjutalom emeli majd a díj nívóját, segít megteremteni egy díjhoz kapcsolódó alap létrehozását. Bár az UFO-Díj mindössze egy keretezett, exkluzív kivitelű, oklevélből valamint egy, a díjjal járó cím viselésére feljogosító okiratból "diplomából" áll, az alapítók reményei szerint a díj széleskörű bevezetése és elismertetése növeli majd annak nívóját és ez által a díjban, részesülök szakmai és társadalmi elismertségét is.

A Díj hivatalos elnevezése: UFO-Díj a Magyarországi UFO-kutatásért.

Eddigi díjazottak:

Balla László (2002),  Kriston Endre (2002), Nemere István (2002), Sós Tibor (2002), RTL Klub Fókusz (2003), Jankó Zoltán (2003), Galaktika Baráti Kör (2003), Zavaczky János (2004), Színes UFO Képeslap (2004), Orion UFO Klub (2004)

A díj 2004. óta nem került odaítélésre egyetlen kutatónak sem. Ennek oka a hazai UFO-mozgalom tétlenségében keresendő. Amennyiben Magyarországon ismét beszélhetünk UFO-kutatásról, abban az esetben a Magyar UFO Díj ismét kiosztásra fog kerülni!

 

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox