UFO HÍREK - 2009. MÁRCIUS
 

 

ÉRDI ESET A FÓKUSZBAN 

 
2009. március 12.
 
Az 1992-es érdi légvédelmi bázison történt UFO-észleléssel foglalkozott a március 10-én a Fókusz című TV-műsor.
 
 
Klikk ide:
 
 
 
 
EGELY KONTRA TÉNYEKET TISZTELŐ TÁRSASÁGA 
 
2009. március 12.
 
Íme a cikk, amely újra kirobbantotta a vitát a Tényeket Tisztelők Társasága és az "áltudományok" (?) képviselői között:
 
 
Megjegyzés: évek óta figyelemmel kísérem a vitát, de egyszerűen nem értem, hogy mit is akar igazán a Tényeket Tisztelők Társasága.
 
 
Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy a háttérből.milyen érdekcsoportok vezérlik az aktivistáit....
 
Hivatkozások:
 
 
 
 
361 
 
2009. március 12.
 
Egy brit kutató kiszámította, hogy a galaxisunkban legalább 361, de maximum 37,964 magasan fejlett civilizáció létezhet.
 
Kérem Önöket, hogy olvassák el dr. Galántai Zoltánnak, az Urvilág.hu csillagászati portálon megjelent cikkét:
 
Egy most közzétett számítás szerint a Tejútrendszerben minimum 361 és maximum 37,964 magasan fejlett civilizáció található. Ami leginkább arra jó, hogy lejárassa a SETI-t. A brit Duncan Forgan számítógépes modelljeiben abból indult ki, hogy vagy az a helyzet, hogy az élet nehezen jön létre, de ha egyszer megjelent, akkor töretlen lesz a fejlődése (361 civilizáció), vagy pedig az, hogy a kezdet könnyű, és a folytatás nehéz ? ekkor a számítógépes modell 31,513-et adott ki eredményül. Végül pedig feltételezte azt is, hogy az élet -a pánspermia elmélettel összhangbané- képes bolygóról bolygóra terjedni, és így 37,964 civilizációhoz jutott.
 

A gond az, hogy számítógépes modellezés meg Monte Carlo módszer ide vagy oda, jelenleg nemhogy a civilizációk létrejöttének valószínűségéről, de még az élet létrejöttének valószínűségéről sem tudunk semmit, az pedig, hogy több mint 300 exobolygót ismerünk, mindössze annyit jelent, hogy több mint 300 van belőlük.
Ám az exobolygók legfeljebb szükséges, viszont semmiképpen sem elégséges feltételei lehetnek az életnek (bár ebben sem lehetünk teljesen biztosak). Úgyhogy az a leghelyesebb, ha nem vesszük komolyan olyan tanulmányokat/cikkeket/könyveket stb., amelyek becslést próbálnak tenni az esetleges idegen civilizációk számára ? ugyanis mivel nem tudjuk, hogy milyen feltételek mellett alakulnak vagy nem alakulnak ki, ezért nem ismerhetjük a valószínűségét sem. Ha viszont nem ismerjük a valószínűségét, akkor, ha udvariasan akarunk fogalmazni, úgy bármiféle ?becslés? nem több vaktában való találgatásnál. Ha pedig udvariatlanul, akkor tudománytalan.
 
 
 
EGY ÉRDEKES CIKK 
 
2009. március 12.
 
A Blikk bulvárnap internetes kiadásában jelent meg
ez a érdekes cikk:
 
 
 
MÁRCIUSI ELŐADÁSOK 
 
2009. március 11.
 
A Pax Galakticana díjas Kalmár János március 14-én (szombaton) a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumban, március 21-én pedig Egerben tart előadást.
 
Tervezett témák:
 
- Ókori szupertechnikák
- A kristálykoponyák titka
- A maja próféciák
- A foton öv és a kozmikus emberré válás
- Az UFO-kutatás múltja, jelene és jövője
 
Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!
 
 
ÚJABB UFO-FOTÓK  
 
2009. március 11.
 
Ezt a három fényképfelvételt "Devil" név alatt küldte el az ufohirek.hu részére egy Kedves Látogatóm a következő kísérő szöveggel:
"Tavaly nyáron csináltam ezeket a képeket és nem tudom eldönteni , hogy mit is fotóztam le. Ha megtudjátok állapítani, hogy mi is ez akkor kérlek írd meg nekem."
 
A nagyításhoz kattints a képre!
 
 
A nagyításhoz kattints a képre!
 
 
A nagyításhoz kattints a képre!
 
Kedves Devil!
Köszönöm a képeket.
Nagyon nehéz ilyenkor véleményt alkotni, hiszen az UFO-nak vélt objektum homályosan látszódik a képen. Ilyen és ehhez hasonló sötét, és elmosódott tárgyról készült fotót már több alkalommal láttam.
A kutatók egybehangzó véleménye szerint az objektív előtt átrepülő apró bogarak hozzák létre.
Mindezek ellenére nem kizárt, hogy Ön egy gyorsan mozgó UFO-t kapott lencsevégre, de a fent leírtak miatt én egy kissé szkeptikus vagyok!
 
 
KONGRESSZUSI ÖSSZEFOGLALÓ 
 
2009.március 10.
 
Évek óta az Újpesti Gyermek -és Ifjúsági Házban rendezi meg a Magyar UFO-Kutató Szövetség és az Ufómagazin a soros éves összejövetelét.
Az idei rendezvény beharangozója jól sikerült, mivel telt ház várta a meghívott előadókat, ami azt is jelzi, hogy szükség van az ilyen jellegű összejövetelekre.
Ami azonban megdöbbentő volt számomra, az a látogatók átlag életkora. Egy kezemen meg tudtam számolni, hány húsz év alatti fiatal hallgatta az előadásokat.
A magyar UFO-mozgalomnak egyszerűen nincs utánpótlása, de ennek megvan az oka. Leginkább a harmincon felüliek töltötték be a nézőteret, és hallgatták figyelmesen a Föld lehetséges jövőjéről tartott előadásokat.
 
 
A rendezvényt -a hagyományoknak megfelelően- Pusztay Sándor nyitotta meg. Megtudtuk, hogy "kvíz professzor" és társai, a Tényeket Tisztelő Társasága ismét rohamot indított, hogy leszámoljon az áltudományos kutatásokkal. Azt, hogy megnyerik-e a háborút vagy sem, most elsősorban dr. Egely Györgyön múlik, aki egy tehetős szponzornak köszönhetően megígérte, hogy egy éven belül megépít egy olyan autót, amely a hagyományos üzemanyag mellett vízzel is működni fog. Vizsgálat céljából a járművet a TTT rendelkezésére bocsátja. Az autó biztos elkészül (már csak azért is, mert tavaly már megépítette egy magyar mérnök), de nem valószínű, hogy a TTT elismeri a tévedését. Érdekes csörte lesz, az egyszer biztos. Csak nehogy többet veszítsünk az ügyön, mint nyerjünk.
A nap első előadója Novák Péter volt, aki "Galaktikus ismeretek és a technikai fejlődés" címmel tartott előadást. Novák úr értesülve a Tényeket Tisztelők Társasága támadásáról máris bejelentkezett a kongresszusukra előadást tartani. Ha valami csoda folytán meghívnák, akkor jó lenne, ha nem az itt bemutatott anyagot mutatná be, mert amit mi láttunk az nem más, mint egy csomó elnagyolt hipotézis. S mint tudjuk: aki állít, bizonyít. Ez halmozottan érvényes a TTT előtt.
A nap második előadója Száraz György volt, aki "Krízisek és esélyeink a világváltás küszöbén" címmel utalt arra, mekkora pusztítást végez az ember a Földön. A felvázolt jövőnk sötét és rideg, ám úgy véli, esély mutatkozik arra, hogy bekövetkezzen egy globális szemléletváltás és megmeneküljünk. Én ez ügyben pesszimista vagyok, mert mit várhatunk addig, amíg óvodáinkban és iskoláinkban nem tanítjuk meg a gyermekeinket arra, hogyan vigyázzanak a környezetükre.
 
 
Ezt követően Tasi István a tudomány jövőjéről, majd Hetesi Zsolt fizikus a Fenntartható Fejlődés Egyetemközi Kutatócsoport helyzetértékelője tartott egy érdekes előadást.
Ezzel párhuzamosan elnökséget választott a Magyar UFO-Kutató Szövetség , majd miután ez megtörtént, bejelentették a közönségnek is, hogy az újabb ciklus alatt is a HUFON szervezet vezetője, Linszter Árpád irányítja a magyar UFO-kutatás irányvonalát nagymértékben befolyásoló szervezetet.
A délelőtti programot Kalmár János előadása zárta. Már a felkonferálásnál is érezhető volt, hogy az Ufómagazin jelenlegi legnépszerűbb publicistája következik. Előzetesen is lehetett tudni, hogy ő a Pax Galakticana díj legfőbb várományosa, hiszen nívódíjat már kapott, ami a Keviczky-díj előszobája. Így talán ő volt az egyetlen a teremben, aki meglepődött az elismerésen...
 
 
Az őstörténet kutató előadásában a maja próféciákra hivatkozva egy meglehetősen furcsa jövőképpel kápráztatta el a nagyközönséget. A Fiastyúk felől közeledő foton öv három év múlva ér el minket, és olyan csodálatos átalakuláson megyünk majd keresztül, amely alapjaiban változtatja meg a jövőnket, és ami még ennél is fontosabb: a világképünket. Fénnyel fogunk táplálkozni, megtapasztaljuk a negyedik dimenziót és megannyi, ma még elképzelhetetlen élmény vár ránk. 
 A délutáni programot Linszter Árpád előadása nyitotta meg, aki arra próbált választ adni, hogy merre tart a mai UFO-kutatás. Próbált, mert sajnos a kérdésre az idő rövidsége miatt nem kaphattunk választ, mindössze egy tömör összefoglalóra futotta, amelyben szó volt Danikenről, az összeesküvés elméletekről, meg néhány internetről levadászott igaz/hamisnak vélt ufonauta fotóról.
Kisfaludy György időfizikus munkásságát és hitvallását ismerem, ezért inkább Éles Istvánt hallgattam meg, aki egy reálisnak tűnő reinkarnációs folyamatról tartott előadást. A számomra rendkívül szimpatikus kutató úgy véli, hogy a lélek egy meghatározott program szerint működik, így nem tudjuk befolyásolni a sorsunkat.
 
 
Az élet örök körforgásban van, így a mostani életünket is már sokszor átéltük. Minderre talált utalásokat a görög mondákban, sőt a Bibliában is. A szervezők hibáztak, amikor a kisterembe "száműzték", úgy gondolom előadása volta annyira érdekfeszítő, hogy a színházteremben kerüljön megrendezésre. A kistermi telt ház magáért beszélt.
Sós Tibor UFO-kutató következett, aki F. András nyugalmazott százados, az érdi légvédelmi bázis egykori váltásparancsnokának 1992-es UFO-észlelésével foglalkozott. Maga az érintett is színpadra lépett, és felvázolta, hogy mennyire tehetetlen az ember, amikor szemtől-szembe találja magát egy UFO-val.
Az Omega együttes gitárosáról köztudott, hogy mérnök ember lévén nullponti energia-kutatással foglalkozik. Molnár György előadásában az örökmozgó problémájával foglalkozott és bemutatott néhány szerkezetet, amely -állítólag-  működik.
 
 
Megtudhattuk azt is, hogy manapság sincs biztonságban az, aki többletenergia kicsatolására alkalmas készüléket készít. Halott kutatók egész sora jelzi, hogy a világot uraló titkos energia lobbi mindent megtesz azért, hogy csírájában fojtsa el az ingyen energia kutatásra irányuló törekvéseket.
A délutáni programot dr. Egely György előadása zárta, ahol bemutatott egy grúz dokumentumfilmet, amelyen egy nullponti energia kicsatolására alkalmas készülék látható.
Megtudhattuk azt is, hogy a tavalyi kutatások rendkívül sikeresek voltak, de a különböző energia lobbik miatt mostanában nem fogunk ingyen áramhoz jutni, vagy vízzel hajtott autókkal rohangálni az országúton.
A rendezvényt egy jó hangulatú fórum zárta, ahol Kalmár János átvehette a Pax Galakticana díjat, majd szóba került a kínos logó-ügy, amelyre a jelenlévők közül hárman is reagáltak, de csak Pusztay Sándor érezte úgy, hogy kijelentse: nem kellett volna így viselkedni a kamerák előtt.
 
 
Összefoglalva a napot úgy érzem, hogy egy jól sikerült rendezvény volt. Bebizonyosodott, hogy van közönségigény az ilyen jellegű rendezvényekre.
Annyi hiányérzetem volt, hogy nagyon kevés új kutatási anyag került bemutatásra. Sokan még mindig a régi kutatási eredményeikből élnek, pedig számos olyan jellegű esemény történik a nagyvilágban, amelyek a nagyközönség érdeklődésére tarthatnak számot.
 
Kongresszusi részvételemet a RYUFOR Alapítvány támogatta!
 
 
LOGÓ ÜGY: MAGYARÁZAT
 
2009.március 8.
 
" "A világ jövője" kongresszus fórumán szóba került a magyar UFO-kutatást lejárató ún. logó-ügy is.
Kérem Önöket, hogy hallgassák meg az erről készített felvételt, ebben minden kérdésre választ kaphatnak.
 
 
A magam részéről a továbbiakban nem kívánok foglalkozni ezzel a roppant kínos üggyel... 
 
 
LINSZTER ÁRPÁD MARADT AZ UFO-SZÖVETSÉG ELNÖKE
 
2009.március 8.
 
A március 7-én az Újpesti Gyermek -és Ifjúsági Házban tartotta
választmányi ülését a Magyar UFO-Kutató Szövetség. A szervezet régi/új elnöke Linszter Árpád lett.
A HUFON szervezet helyszínelő kutatójának duplán ünnep ez az év, hiszen éppen két évtizede kezdett foglalkozni az UFO-jelenség vizsgálatával.
 
Kép forrása: www.galaktikalub.hu
 
Szeretettel gratulálok Árpádnak mind az elnöki megbízatáshoz, mind az elmúlt két évtizedben kifejtett lelkiismeretes kutató munkájához!
 
Remélem, hogy az új ciklusban méltóképpen képviseli a hazai UFO-kutatás érdekeit.
 
 
ELISMERÉS KALMÁR JÁNOSNAK
 
2009.március 8.
 
A március 7-én megrendezett "A világ jövője" kongresszuson átadásra került a Pax Galacticana - In Memoriam Colman von Keviczky-díj.
 
 
A várakozásnak megfelelően az idei befutó az Ufómagazin legnépszerűbb publicistája, Kalmár János lett, aki a  hazai és nemzetközi UFO-kutatás, a környezetbarát energia kutatás, a parapszichológia, a megmagyarázatlan jelenségek feltárása, valamint Keviczky Kálmán emlékének ápolása terén nyújtott kimagasló tevékenységéért vehette kézbe az emlékplakettet.
 
 Az ufohirek.hu minden látogatója nevében szeretettel gratulálunk
a díjhoz!
 
 
 
A BORNEÓ-I SZÖRNY 
 
2009.március 1.
 
Egy közel harminc méteres, kígyószerű állatról készül fényképfelvétel,
 amint éppen a Borneóban található Baleh folyóban úszik.
 
Kép forrása: www.telegraph.uk.com
 
A légifotót először egy Kuala Lumpurban megjelenő újság tette közzé, megkérdőjelezve a hitelességét. A folyó partján élők azonban meg vannak arról győződve, hogy az egy óriáskígyó, sőt, még nevet is adtak neki: Nabau, amely egy ősi legenda szerint különböző állatok alakjaiban jelenik meg.
 
Bővebben:
 
 
 
AZ UNIVERZUMBAN HEMZSEG AZ ÉLET...
 
2009. március 1.
 
Keanu Reeves legújabb filmjében egy földönkívülit alakított, így csöppet sem meglepő, hogy a kíváncsi újságírók afelől érdeklődtek, hogy látott-e már UFO-t? A válasz egyértelmű nem volt, de a színész kifejtette: biztos abban, hogy az Univerzumban hemzseg az élet.
 
 
LESZ VÉGRE LOGÓ?  
 
2009. március 1.
 
Március 7-én az Újpesti Gyermek -és Ifjúsági Házban rendezi meg az Ufószövetség szokásos tavaszi kongresszusát. A Jövő- és Űrkutatási Kongresszusként hirdetett rendezvényen szinte alig lesz olyan előadás, amely az UFO-kkal foglalkozna.
 
 
A kongresszuson idén is kiosztásra kerül az Ufómagazin szerzőinek fenntartott Pax Galacticana - Colman Von Keviczky-díj, amelynek a két legfőbb várományosa Kalmár János és Linszter Árpád.
A rendezvényen (remélhetőleg most már zárt ajtók mögött) ülésezik az Ufószövetség elnöksége is, és csak abban reménykedhetünk, hogy a magyar UFO-kutatást lejárató logó videó végére is pontot tesznek, ha már elfelejtettek bocsánatot kérni a kínos ügy miatt a magyar UFO-mozgalom aktivistáitól...

 

   

Következő frissítés: 2009. 03. 19.

 
AJÁNLÓ
 
 
+ + +
 
PÁLYÁZAT
 
 
+ + +
 
A HÓNAP VIDEÓJA
 
 
UFO-k Anglia egén - 2009. február
 
 
UFO-k Goteberg felett - február 1.

+ + +

A HÓNAP CIKKEI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+ + +
 
HÍRARCHÍVUM

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox