+++
 
CSÉPLŐGÉP NAGYSÁGÚ SZERKEZET
 

Észlelés időpontja: 1890. tele

Helyszín: Kondoros-Szarvas közötti terület

Észlelő: Poljókáné (teljes neve nem ismert) szarvasi lakos

 

Az említett időpontban egy család disznót vágott Kondoroson. Szarvason lakott egy idős özvegyasszony, aki abból élt, hogy disznótorokba járt segíteni. Mivel a családfő jól ismerte, ezért őt hívták segítségül. Rendben lezajlott a tor. Holdvilágos, hideg éjszaka volt. Vacsora után -bár marasztalták- az idős asszony gyalogosan hazaindult. A Szarvas és Kondoros közötti kietlen területen járt, amikor pár düllőnyi távolságban egy "lovast" pillantott meg. Feléje tartott és ez nyugtalanná tette, érezte, hogy valami nincs rendben.

 

A kép illusztráció!

 

Fedezék után nézett, majd miután ilyet nem talált elkezdett rohanni, de az ismeretlen objektum alig pár másodperc alatt utolérte. Szerencsére a közelben volt egy tanya, ahol a háziak még fent voltak, kenyeret sütöttek. Mint kiderült, az üldözője nem egy lovas, hanem egy repülő szerkezet volt, amely méretét tekintve akkora volt, mint egy cséplőgép. Átrepült az idős asszony feje felett és elállta a tanya bejáróját.

A rémült asszony azonban nem esett kétségbe, megkerülte az UFO-t és a hátsó kapun bejutott a házba. Odabent lélekszakadva mesélte, mi történt vele, de mire a férfiak vasvillákkal felfegyverkezve kirohantak, az ismeretlen szerkezet nyomtalanul eltűnt.

 

+++

 

KARD ALAKÚ UFO-K

 

Észlelés időpontja: 1911. ősz, a kora esti órák

Helyszín: Kondoros

Észlelő: nem ismert

 

19911. őszén két idős asszony, akik a falu szélén laktak észrevettek a keleti égbolton két, kardhoz hasonló objektumot, amely elmondásuk szerint "vívott" egymással. Úgy tűnt, mintha lőtték volna egymást, a lövedékek időnként nagy fény kíséretében összecsaptak.

 

A kép illusztráció!

 

Aki arra járt, azt megállították és felhívták a figyelmét a különös jelenségre, így nem sokkal később az

akkoriban még kis lélekszámú falu lakosai közül sokan a két ismeretlen szerkezet égi csatáját nézte.

Arról, hogy mikor és hogyan tűnt el az égről a két szerkezet, nem sikerült megtudni többet.

 

 
 
 

             

A honlapot készítette: Viszkok András (2008) - Ajánlott felbontás: 1024x768 - Böngészők: Internet Explorer, Flock, Mozilla Firefox